04/06/2022 04/06/2022 Με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (Παρασκευή 3 Ιουνίου) η γιορτή λήξης των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, στον Προφήτη Ηλία. Οι μαθητές ανέδειξαν τα ταλέντα και τη δημιουργική τους διάθεση, παρουσιάζοντας σκηνές από ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή, προκαλώντας άφθονο γέλιο, χαρά, δάκρυα και συγκίνηση. Μια γιορτή με...
04 Ιουνίου, 2022 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2022 - 10:38

Άρωμα παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου στη γιορτή των Εκπαιδευτηρίων της Μητρόπολης Πειραιώς

Διαδώστε:
Άρωμα παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου στη γιορτή των Εκπαιδευτηρίων της Μητρόπολης Πειραιώς

Με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (Παρασκευή 3 Ιουνίου) η γιορτή λήξης των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, στον Προφήτη Ηλία.

Οι μαθητές ανέδειξαν τα ταλέντα και τη δημιουργική τους διάθεση, παρουσιάζοντας σκηνές από ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή, προκαλώντας άφθονο γέλιο, χαρά, δάκρυα και συγκίνηση.

Μια γιορτή με πολλά τραγούδια, παλαιότερα και σύγχρονα, που απέδωσαν εξαιρετικά η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα και το χορωδιακό εργαστήρι των Εκπαιδευτηρίων, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ με την ευκαιρία λήξης της σχολικής χρονιάς 2021 – 2022, προ ημερών, αναφερόμενος στο έργο των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής Εκκλησίας, τόνισε πως «ο χώρος των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς φέρνει στις καρδιές μας τα ζώπυρα του Γένους μας, την ιδιοπροσωπία μας, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία μας, τον πολιτισμό μας, την αγάπη μας για τη ζωή και κάθε άνθρωπο».

«Αυτό το πρότυπο Εκπαιδευτήριο που αρχίζει από τα βρέφη και τελειώνει στα μεγάλα παιδιά που αποφοιτούν από το σχολείο και ρίπτονται στην ωραία περιπλάνηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι μια πραγματική κατάθεση ψυχής και καρδιάς».

Επιμέλεια θέματος: Ευγενία Δίτσα

Φωτογραφίες-Βίντεο: Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής, Χατζηκυριάκειο, Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Μητροπόλεως Πειραιά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων