11/03/2021 11/03/2021 Μικροί και μεγάλοι βιώνουν δύσκολες καταστάσεις τον τελευταίο καιρό ως απόρροια της πανδημίας. Η τοπική  Εκκλησία της Λευκάδος αντιλαμβάνεται αυτή την έντονη πρόκληση των καιρών και τη σταθερή ανάγκη των παιδιών και των οικογενειών τους για καρδιακή επικοινωνία και ουσιαστική συμπαράσταση. Έτσι, το τελευταίο διάστημα η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης διοργανώνει διαδικτυακά σειρά δράσεων...
11 Μαρτίου, 2021 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2021 - 13:10

Διαδικτυακές δράσεις στήριξης παιδιών και εφήβων της Ι. Μητρόπολης Λευκάδος

Διαδώστε:
Διαδικτυακές δράσεις στήριξης παιδιών και εφήβων της Ι. Μητρόπολης Λευκάδος

Μικροί και μεγάλοι βιώνουν δύσκολες καταστάσεις τον τελευταίο καιρό ως απόρροια της πανδημίας. Η τοπική  Εκκλησία της Λευκάδος αντιλαμβάνεται αυτή την έντονη πρόκληση των καιρών και τη σταθερή ανάγκη των παιδιών και των οικογενειών τους για καρδιακή επικοινωνία και ουσιαστική συμπαράσταση.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης διοργανώνει διαδικτυακά σειρά δράσεων («Αρχονταρίκι καραντίνας», «Διαλόγους Γονέων», «Κατασκήνωση στο σπίτι», ημερίδες για εκπαιδευτικούς και γονείς τις εορτές των Τριών Ιεραρχών και της Υπαπαντής αντίστοιχα) σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο «σύνδεσμος της ειρήνης» σε μια εποχή που «η αγάπη των πολλών εψύγη»…

Σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. «Παιδανάπτυξη» και μία νέα, άριστα καταρτισμένη επιστήμονα, την κυρία Αναστασία Κούρτη, ειδική παιδαγωγό και εκπαιδευόμενη παιγνιοθεραπεύτρια, προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω δύο ενδιαφέροντα προγράμματα που θα διεξαχθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας “Zoom”:

Το πρώτο, απευθύνεται σε ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ και έχει τον γενικό τίτλο: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ».

Στο επίκεντρο του διαλόγου και των συναφών δραστηριοτήτων θα βρεθούν προβληματισμοί, όπως: Πώς βλέπουμε τη νέα κατάσταση; Πώς τη διαχειριζόμαστε; Τι φοβόμαστε; Σε τι ελπίζουμε;

Θα διεξαχθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 και ώρα 7.30 – 9.00 μ.μ.

Το δεύτερο, ένα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ θα λειτουργήσει ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6 – 9 ΕΤΩΝ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 και ώρα 6.00 – 7.30 μ.μ.

Με αφορμές από το παραμύθι «Τέλεια μέρα για νεύρα» της LangSuzanne οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από εικαστικά παιχνίδια κ.ά. κατάλληλους για την ηλικία τους τρόπους.

Για πρακτικούς λόγους θα μπορούν να γίνουν δεκτοί μέχρι 15 συμμετέχοντες στην κάθε δραστηριότητα, επομένως χρειάζεται δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2645022415 (εσ.: 22) και 6974795265 (π. Ιωαννίκιος) και ακόμη με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]ή με μήνυμα στο messenger με την επωνυμία: Κέντρο Νεότητας (Λευκάδας – Ιθάκης).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων