31/03/2024 31/03/2024 Στα Συστεγαζόμενα Σχολεία του 4ου και του 5ου Γυμνασίου Νεάπολης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 οι Α’ Διασχολικοί Φιλικοί Αγώνες Εκφραστικής Ανάγνωσης με τίτλο : «Ο μεγάλος περίπατος της ….Άλκης Ζέη». Οι Αγώνες, οι οποίοι άνοιξαν ένα παράθυρο στο μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας υπήρξαν προϊόν συνεργασίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ιεράς Μητρόπολης...
31 Μαρτίου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2024 - 18:53

Διασχολικοί Φιλικοί Αγώνες Εκφραστικής Ανάγνωσης παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Διασχολικοί Φιλικοί Αγώνες Εκφραστικής Ανάγνωσης παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως

Στα Συστεγαζόμενα Σχολεία του 4ου και του 5ου Γυμνασίου Νεάπολης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 οι Α’ Διασχολικοί Φιλικοί Αγώνες Εκφραστικής Ανάγνωσης με τίτλο : «Ο μεγάλος περίπατος της ….Άλκης Ζέη».

Οι Αγώνες, οι οποίοι άνοιξαν ένα παράθυρο στο μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας υπήρξαν προϊόν συνεργασίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

58 Μαθητές από 9 Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης συμμετείχαν με κείμενα αντλημένα από τη συγγραφική παραγωγή της Άλκης Ζέη.

Οι μαθητές που προέρχονταν από τα παρακάτω Σχολεία: 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης, 4ο Γυμνάσιο Νεάπολης, 4ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, 3ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 3ο Γυμνάσιο Κορδελιού, 1ο και 2ο Λύκειο Νεάπολης, 1ο Γυμνάσιο Μενεμένης, ξάφνιασαν ευχάριστα του κριτές- εκπαιδευτικούς, καθώς απέδωσαν τα κείμενά τους με εκφραστικότητα, θεατρικότητα και τους σωστούς επιτονισμούς.

Διακρίθηκαν οι: Μυρσίνη Γουναρά, Καστριώτη Ευαγγελία, Μυλωνά Νικολέτα, Ανδριάνα Φωτιάδου και Νικολέτα Κάσου.

Τους Αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ο οποίος πρόσφερε γενναιόδωρα όλα τα αναμνηστικά δώρα σε διαγωνιζόμενους και κριτές.

Χαιρέτησαν την εκπαιδευτική δράση και έδωσαν το στίγμα της ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Ρουμπίδης, οι Σύμβουλοι Φιλολόγων Εκπαίδευσης κ. Χριστίνα Αραμπατζή και κ.Φιλοθέη Κολίτση καθώς και η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης κ.Όλγα Βασιλειάδου.

Την ευθύνη της οργάνωσης είχαν οι φιλόλογοι -εκπαιδευτικοί κ. Κορνηλία Ζαφειριάδου, Διευθύντρια 5ου Γυμνασίου Νεάπολης, η κ. Μαρία Χαραλαμπίδου, Διευθύντρια 4ου Γυμνασίου Νεάπολης και ο κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος, Υποδιευθυντής 5ου Γυμνασίου Νεάπολης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων