08/02/2019 08/02/2019 Διεπιστημονικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος με τίτλο: “Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα”. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Η τοπική μας Εκκλησία, επιθυμώντας να συμβάλει στην ολόπλευρη καλλιέργεια των νέων ανθρώπων και να παράσχει δημιουργικές διεξόδους, αναδεικνύοντας τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, διοργανώνει ένα διεπιστημονικό σεμινάριο, συνολικά δέκα (10) συναντήσεων,...
08 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:11

Διεπιστημονικό σεμινάριο : “Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα”

Διαδώστε:
Διεπιστημονικό σεμινάριο : “Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα”

Διεπιστημονικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος με τίτλο: “Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα”.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Η τοπική μας Εκκλησία, επιθυμώντας να συμβάλει στην ολόπλευρη καλλιέργεια των νέων ανθρώπων και να παράσχει δημιουργικές διεξόδους, αναδεικνύοντας τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, διοργανώνει ένα διεπιστημονικό σεμινάριο, συνολικά δέκα (10) συναντήσεων, με τίτλο: «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα» και προσκαλεί εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και νέους επιστήμονες γενικά να συμμετάσχουν σε αυτό.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία με τον τόπο μας εις βάθος, η κατανόηση επιμέρους πτυχών της ιστορικής και κοινωνικής του διαδρομής, η ανάδειξη και εκτίμηση του πλούσιου πολιτισμικού αποθέματος και των φυσικών του χαρίτων, αλλά και η αναζήτηση τρόπων για την περαιτέρω μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας που θα αποκτηθεί στον περίγυρό μας –οι εκπαιδευτικοί, στους μαθητές κ.ο.κ.

Έχουν προσκληθεί να πραγματευθούν μία αξιοσημείωτη ποικιλία θεμάτων καταξιωμένοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων (πανεπιστημιακοί καθηγητές, ιστορικοί, αρχιτέκτονες, γεωπόνος κ.ά.), οι οποίοι μελετούν -από τη σκοπιά του ο καθένας- τη Λευκάδα μας.

Το σεμινάριο αρχίζει την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί, συν Θεώ, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται κατά κανόνα ημέρα Τρίτη στην «Καταφυγή» (οδ. Μεγανησίου 5, Λευκάδα – έναντι Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου).

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με περιήγηση σε ιστορικούς τόπους και μνημεία του νησιού μας, ενώ θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για πρακτικούς λόγους, μπορούν να γίνουν δεκτοί μέχρι είκοσι (20) συμμετέχοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο «Κέντρο Νεότητας» της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 2645022415, εσ.: 23) και το Διευθυντή αυτού, π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη (τηλ.: 6974795265) μέχρι καί τήν Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων