04/07/2022 04/07/2022 Η δημιουργική δράση «Κατασκήνωση στην…πόλη μας!» του Πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικού Κέντρου «Ο Μικρός Παράδεισος», του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, αποχαιρέτισε τον μήνα Ιούνιο. Τη δράση επιμελήθηκε και συντόνισε ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνός Κιαμέτης. «Θεματικές της Δεύτερης Εβδομάδας λειτουργίας» Σταθερά αυξανόμενο το...
04 Ιουλίου, 2022 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2022 - 16:45

Δημιουργικές δράσεις της κατασκήνωσης της Ι.Μ. Δημητριάδος για τον μήνα Ιούνιο

Διαδώστε:
Δημιουργικές δράσεις της κατασκήνωσης της Ι.Μ. Δημητριάδος για τον μήνα Ιούνιο

Η δημιουργική δράση «Κατασκήνωση στην…πόλη μας!» του Πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικού Κέντρου «Ο Μικρός Παράδεισος», του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, αποχαιρέτισε τον μήνα Ιούνιο.

Τη δράση επιμελήθηκε και συντόνισε ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνός Κιαμέτης.

«Θεματικές της Δεύτερης Εβδομάδας λειτουργίας»

Σταθερά αυξανόμενο το κοινό των παιδιών, μιας και τη Δευτέρα 27 Ιουνίου προσήλθαν πάνω από 30 μαθητές για την δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο του προγράμματος. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς αποτελεί βασική παράμετρο λειτουργίας του Πολυχώρου η σταθερή και προγραμματισμένη εκπαιδευτική ροή, γεγονός που βοηθά και τους ίδιους τους μαθητές να αποκτούν συστηματικότητα και λειτουργικότητα στη σχολική τους καθημερινότητα.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι «Ημερήσιες Εκπλήξεις» που περιείχαν έξτρα μαθήματα ζωγραφικής, γυμναστική στην αυλή μας και την αγαπημένη γιορτή της Παρασκευής, που αυτή τη φορά «έσπασε, κυριολεκτικά, τα ταμεία»!

Σχεδόν 50 γονείς και συγγενείς των παιδιών πλημμύρισαν το θεατράκι του Μικρού Παραδείσου, θέλοντας να θαυμάσουν τα μικρά τους σε ρόλους μεγάλων αστέρων του Ελληνικού μας Κινηματογράφου, ενώ τραγούδησαν μαζί τους τα πασίγνωστα τραγούδια που παίχτηκαν ζωντανά από τους μουσικοπαιδαγωγούς μας. «Ευτυχισμένα παιδιά, περήφανοι γονείς, ευλογημένοι δάσκαλοι» είναι πάντα η επίγευση από τις γιορτές της Παρασκευής. Το ραντεβού ανανεώθηκε, φυσικά, για την επόμενη εβδομάδα, με ένα ταξίδι στη μακρινή «Λιλιπούπολη».

Το κατηχητικό πρόγραμμα:

Είναι πλέον γνωστό ότι κάθε μέρα του κατασκηνωτικού προγράμματος ξεκινά με την θρησκευτική κατήχηση των παιδιών, η οποία ήταν, ομολογουμένως, πλούσια κατά την εβδομάδα 27/06-1/07, λόγω των θρησκευτικών εορτών που μεσολάβησαν. Οι γιορτές των Αγίων Πέτρου και Παύλου, των 12 Αποστόλων και των Αγίων Αναργύρων αποτέλεσαν τις βασικές θεματικές με τις οποίες ασχολήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και δίδαξαν τους μαθητές, πάντα με τρόπο κατανοητό και προσαρμοσμένο ανά ηλικιακή ομάδα παιδιών.

Από τη Δευτέρα 4/07 ο «Μικρός Παράδεισος» υποδέχεται τον μήνα Ιούλιο, τον μήνα της καρδιάς του καλοκαιριού, με την υπόσχεση να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών του αλλά και να προσφέρει για τρίτη εβδομάδα ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά των εργαζόμενων γονέων. Όλα αυτά πάντα με οδηγό την Αγάπη του Θεού και την ευλογία της οικογένειας του «Μικρού Παραδείσου»!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων