11/05/2023 11/05/2023 Την Κυριακή 7 Μαϊου στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου πραγματοποιήθηκε η λήξη των μαθημάτων του Φροντιστηρίου των Κατηχητών. Τη συνάντηση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να επιμορφώνονται νέοι άνθρωποι ώστε να αποκτήσουν κατηχητική παιδεία. Σε μια δύσκολη εποχή. που...
11 Μαΐου, 2023 - 11:23

Δημητριάδος: Επιτακτική ανάγκη να επιμορφώνονται νέοι άνθρωποι ως Κατηχητές

Διαδώστε:
Δημητριάδος: Επιτακτική ανάγκη να επιμορφώνονται νέοι άνθρωποι ως Κατηχητές

Την Κυριακή 7 Μαϊου στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου πραγματοποιήθηκε η λήξη των μαθημάτων του Φροντιστηρίου των Κατηχητών.

Τη συνάντηση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να επιμορφώνονται νέοι άνθρωποι ώστε να αποκτήσουν κατηχητική παιδεία. Σε μια δύσκολη εποχή. που το διαδίκτυο κυριαρχεί στη ζωή των παιδιών, οι νέοι κατηχητές προσαρμόζουν τα μαθήματα στα νέα ενδιαφέροντα τους με ένα ιδιαίτερο τρόπο.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος απένειμε τις βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες στο φροντιστήριο. Στο τέλος ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου παρέθεσε μικρή δεξίωση στους συμμετέχοντες.

Το Φροντιστήριο των Κατηχητών πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, κατά το ιεραποστολικό έτος 2022-23. Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε Κατηχητές Προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού. Σκοπός του Φροντιστηρίου ήταν η ουσιαστική κατάρτιση και προετοιμασία Κατηχητών και νέων Κατηχητών τόσο σε θεωρητικό επίπεδο (διδασκαλία της Εκκλησίας μας), όσο και σε πρακτικό επίπεδο (παιδαγωγικοί μέθοδοι και πράξη). Στο 1ο μέρος δίδαξαν κληρικοί – ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως μας και εκπαιδευτικοί, πλήρως κατηρτισμένοι με υπεύθυνους τον Πρωτοσύγγελλο της Ι. Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Μάξιμο Παπαϊωάννου και τον Γραμματέα της, Αρχιμ. Αμφιλόχιο Μήλτο. Ενώ το πρακτικό μάθημα ανέλαβε η κ. Κατερίνα Παλάσκα-Μαντούδη, εκπαιδευτικός και υπεύθυνη λειτουργίας του Φροντιστηρίου .

Το Επιμορφωτικό Φροντιστήριο ήταν επιδοτούμενο και έτσι συνέβαλε ανταποδοτικά στην αποτελεσματική λειτουργία του με συνέπεια από την πλευρά των συμμετεχόντων αλλά και με υψηλό επίπεδο από την πλευρά των υπευθύνων. Οι εισηγητές των συναντήσεων ήταν οι εξής: Γερόντισσα Κασσιανή, οι Αρχιμανδρίτες Μάξιμος Παπαϊωάννου, Επιφάνιος Οικονόμου, Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος, Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, Πάμφιλος Κοιλιάς, Σεβαστιανός Ζερβός, Αμφιλόχιος Μήλτος, Αλέξιος Αλεξόπουλος, Φιλοκτήμων Σαμαράς, Σεραφείμ Κοντακτσής. Οι ιερείς: Βασίλειος Ακριβόπουλος Θεόδωρος Μπατάκας, Νικόλαος Νασιώκας, Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Χρήστος Χαχαμίδης, Κωνσταντίνος Φλάκης, Δημήτριος Κατούνης, Απόστολος Κόκορης, Θεόδωρος Παπασακελλαρίου, Βασίλειος Καπέλλας και οι εκπαιδευτικοί: Σωτήρης Τσιτσιρίγκας (θεολόγος) και Ασπασία Βαλασσά – Κατούνη (φιλόλογος).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων