28/06/2021 28/06/2021 Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, βρέθηκε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, προκείμενου να τελέσει τον Αγιασμό Έναρξης της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών Δημοτικού. Τον υποδέχτηκαν οι σαράντα (40) μικροί κατασκηνωτές-μαθητές Δημοτικού, ο αρχηγός της περιόδου Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος καθώς και ο Γεν....
28 Ιουνίου, 2021 - 18:06
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2021 - 17:09

Δημητριάδος Ιγνάτιος σε μαθητές: «Είστε οι πρωτοπόροι»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος σε μαθητές: «Είστε οι πρωτοπόροι»

Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, βρέθηκε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, προκείμενου να τελέσει τον Αγιασμό Έναρξης της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών Δημοτικού.

Τον υποδέχτηκαν οι σαράντα (40) μικροί κατασκηνωτές-μαθητές Δημοτικού, ο αρχηγός της περιόδου Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος καθώς και ο Γεν. Αρχιερατικός της ΙΜΔ και Υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, μαζί με τα στελέχη και τους εργαζομένους της κατασκήνωσης.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε: «Είστε οι πρωτοπόροι! Οι γονείς σας φρόντισαν να σας στείλουν εδώ, κάνοντας πολύ καλά, γιατί ξέρουν ότι εδώ θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πολλά πράγματα, αφού η κατασκήνωση, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να γνωριστείτε μεταξύ σας, για να γίνετε πραγματικά παιδιά του Θεού και αδέλφια με τους συγκατασκηνωτές σας, γιατί αυτό είναι η Εκκλησία μας. Η Κατασκήνωση είναι μια μεγάλη οικογένεια! Και είναι σπουδαίο πράγμα να έχεις οικογένεια με πολλά αδέλφια στη ζωή σου, και μεγαλύτερα αδέλφια όπως οι ομαδάρχες σας, ο αρχηγός σας, οι κυρίες της κουζίνας.»

Ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της φετινής κατασκήνωσης, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, και κυρίως στους Νεομάρτυρες, και δη στον τοπικό μας Άγιο Απόστολο τον Νέο.

Τέλος, ευχήθηκε υγεία και δύναμη, ώστε αυτές οι λίγες μα ουσιαστικές μέρες στην Κατασκήνωση, να έχουν πνευματική καρποφορία στις ψυχές όλων.

Η περίοδος των αγοριών δημοτικού θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου, οπότε και σειρά θα έχει η δεύτερη περίοδος, με τα κορίτσια Δημοτικού.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων