13/03/2021 13/03/2021 Ολοκληρώθηκε η πρώτη διαδικτυακή δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, που απευθύνεται σε εφήβους και μαθητές γυμνασίου και λυκείου, με θέμα:  «Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον» και αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και ένα χρόνο εξαιτίας του κορωνοϊού. Μικροί και μεγάλοι βιώνουν δύσκολες καταστάσεις τον τελευταίο καιρό ως απόρροια της πανδημίας. Η...
13 Μαρτίου, 2021 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2021 - 22:38

Δράσεις για παιδιά και εφήβους από τη Μητρόπολη Λευκάδος

Διαδώστε:
Δράσεις για παιδιά και εφήβους από τη Μητρόπολη Λευκάδος

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διαδικτυακή δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, που απευθύνεται σε εφήβους και μαθητές γυμνασίου και λυκείου, με θέμα:  «Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον» και αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και ένα χρόνο εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μικροί και μεγάλοι βιώνουν δύσκολες καταστάσεις τον τελευταίο καιρό ως απόρροια της πανδημίας. Η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης αντιλαμβάνεται αυτή την έντονη πρόκληση των καιρών και τη σταθερή ανάγκη των παιδιών και των οικογενειών τους για καρδιακή επικοινωνία και ουσιαστική συμπαράσταση.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα διοργανώνει διαδικτυακά σειρά δράσεων («Αρχονταρίκι καραντίνας», «Διαλόγους Γονέων», «Κατασκήνωση στο σπίτι», ημερίδες για εκπαιδευτικούς και γονείς τις εορτές των Τριών Ιεραρχών και της Υπαπαντής αντίστοιχα) σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο «σύνδεσμος της ειρήνης» σε μια εποχή που «η αγάπη των πολλών εψύγη»…

Στο επίκεντρο του διαλόγου και των συναφών δραστηριοτήτων απόψε βρέθηκαν προβληματισμοί, όπως: Πώς βλέπουμε τη νέα κατάσταση; Πώς τη διαχειριζόμαστε; Τι φοβόμαστε; Σε τι ελπίζουμε; 

Το δεύτερο εργαστήρι θα είναι «Συναισθηματικής Ενδυνάμωσης μέσα από παραμύθια» και θα λειτουργήσει για παιδιά 6 – 9 ετών την Τετάρτη  17 Μαρτίου 2021 και ώρα 6.00 – 7.30 μ.μ. Με αφορμές από το παραμύθι «Τέλεια μέρα για νεύρα» της LangSuzanne οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από εικαστικά παιχνίδια κ.ά. κατάλληλους για την ηλικία τους τρόπους.

Οι δράσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. «Παιδανάπτυξη» και μία νέα, άριστα καταρτισμένη επιστήμονα, την κυρία Αναστασία Κούρτη, ειδική παιδαγωγό και εκπαιδευόμενη παιγνιοθεραπεύτρια.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2645022415 (εσ.: 22) και 6974795265 (π. Ιωαννίκιος) και ακόμη με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]ή με μήνυμα στο messenger με την επωνυμία: Κέντρο Νεότητας (Λευκάδας – Ιθάκης).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων