21/02/2023 22/02/2023 Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση για τα στελέχη των Φοιτητικών Συνάξεων της τοπικής Εκκλησίας,  με αφορμή την Κυριακή της Απόκρεω. Η επίκαιρη εόρτια αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Παντανάσσης Κατερίνης. Περιελάμβανε δεξίωση και μουσικό πρόγραμμα με οδηγό...
21 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2023 - 0:44

Εκδήλωση των Νεανικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Διαδώστε:
Εκδήλωση των Νεανικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση για τα στελέχη των Φοιτητικών Συνάξεων της τοπικής Εκκλησίας,  με αφορμή την Κυριακή της Απόκρεω.

Η επίκαιρη εόρτια αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Παντανάσσης Κατερίνης. Περιελάμβανε δεξίωση και μουσικό πρόγραμμα με οδηγό την ελληνική δημοτική παράδοση.

Οι νέοι γέμισαν τον χώρο με τις φωνές, τα φωτεινά τους πρόσωπα, τα γέλια και τα τραγούδια τους, παρουσιάζοντας μια ξεχωριστή γιορτή. Ενθουσιασμός, χαρά, κέφι και ζωντάνια  ήταν μερικά από τα συστατικά της.

Συμμετείχαν 150 νέοι, κυρίως φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη των Νεανικών Συνάξεων κατήχησης που λειτουργούν στην Κατερίνη και στις κωμοπόλεις της Πιερίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισιώθηκε πνευματικά από τους πατρικούς λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος επικοινώνησε με τους νέους, συζήτησε μαζί τους, άκουσε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν μικρά μουσικά και χορευτικά σχήματα που συγκρότησαν μεταξύ τους οι ίδιοι οι νέοι, παρουσιάζοντας παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια.Μεταξύ των μουσικών και των χορωδών πολλοί απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης ή καθηγητές και σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων. Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνων και ερμηνειών.

Μέσω των φοιτητικών συνάξεων, οι νέοι και οι νέες της Πιερίας έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσουν, σε εβδομαδιαία βάση, γνώμες και να προβληματίζονται πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα έχοντας ως οδηγό τα Θεόπνευστα κείμενα της Αγίας Γραφής  και των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται μέσα στο χρόνο όπως ομιλίες, προβολές, εκδρομές και δράσεις κοινωνικής προσφοράς,αποτελώντας ουσιαστικά τα εκκλησιαστικά στελέχη του μέλλοντος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων