02/11/2022 02/11/2022 Με την ευλογία και την προσευχητική —νοερή— συνοδοιπορία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, αντιπροσωπεία Στελεχών του Νεανικού Έργου των ενοριών και των κατασκηνώσεων πραγματοποίησε εκδρομή – προσκύνημα στα παράλια της Μικράς Ασίας από 27 έως 30 Οκτωβρίου. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή....
02 Νοεμβρίου, 2022 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2022 - 13:15

Εκδρομή Στελεχών Νεανικού Έργου στη Σμύρνη και το Αϊβαλί

Διαδώστε:
Εκδρομή Στελεχών Νεανικού Έργου στη Σμύρνη και το Αϊβαλί

Με την ευλογία και την προσευχητική —νοερή— συνοδοιπορία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, αντιπροσωπεία Στελεχών του Νεανικού Έργου των ενοριών και των κατασκηνώσεων πραγματοποίησε εκδρομή – προσκύνημα στα παράλια της Μικράς Ασίας από 27 έως 30 Οκτωβρίου.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή.

Αϊβαλί-Κυδωνιές, Μοσχονήσια, Πέργαμος (Βασιλική Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Ασκληπιείο), Μενεμένη, Κορδελιό, Σμύρνη, Καρατάσι, Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, Ιερός Ναός Αγίου Βουκόλου Σμύρνης, Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, παραλία Σμύρνης. Μέρη από τα οποία οι νέοι και οι νέες της μητρόπολής μας με πολλή συγκίνηση διήλθαν γνωρίζοντάς τα από κοντά.

Το προσκύνημα έκλεισε με την συμμετοχή των εκδρομέων στην κυριακάτικη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης. Ο οικείος ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος στο τέλος της θείας λειτουργίας, αφού καλωσόρισε τους εκδρομείς και μίλησε με πολύ θερμά λόγια ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, προσέφερε πλούσιο κέρασμα στην αυλή του ναού.

Ευχαριστίες προς όλους τους εκδρομείς και προς τους πατέρες που συνόδευσαν την εκδρομή, π. Γεράσιμο Τσουλπάκη και π. Γεώργιο Σαρησάββα, για την καλή τους διάθεση και για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδρομής.

Το οικογενειακό κλίμα («το εν φρονούντες σύμψυχοι») από τη μία, αλλά και η πολύ κατατοπιστική και εμπεριστατωμένη ξενάγηση της ξεναγού κ. Βάσως Λυκούδη, σε συνδυασμό με την παράλληλη ανάγνωση του βιβλίου του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί, η πατρίδα μου» μέσα στο λεωφορείο, συνέβαλαν τα μέγιστα προς την επίτευξη του σκοπού αυτού του προσκυνήματος.

«Σαν θα φύγεις απόψε μου φώναξες

μην ξεχάσεις ποτέ τους γονιούς σου

τον χαμένο Παράδεισο που άφησες

την ελπίδα του ξαναγυρισμού σου…»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων