11/10/2023 12/10/2023 Με επιτυχία ξεκίνησαν οι δράσεις του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος για το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος και συγκεκριμένα για το τριήμερο 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος: Με ιδιαίτερες ευλογίες και δράσεις ξεκίνησε το Νέο Εκκλησιαστικό έτος για το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεώς μας,...
11 Οκτωβρίου, 2023 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2023 - 5:00

Έναρξη δράσεων του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ. Ελασσώνος για το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος

Διαδώστε:
Έναρξη δράσεων του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ. Ελασσώνος για το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι δράσεις του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος για το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος και συγκεκριμένα για το τριήμερο 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος:

Με ιδιαίτερες ευλογίες και δράσεις ξεκίνησε το Νέο Εκκλησιαστικό έτος για το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεώς μας, «οιωνός άριστος», όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας, για περισσότερη προσπάθεια κ προσφορά για το καλό του τόπου μας.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ε.ε. η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Α/θμιας κα Β/θμιας εκπαίδευσης διοργάνωσαν στο Πνευματικό Κέντρο συνάντηση ενημέρωσης των εκπαιδευτικών της Επαρχίας σχετικά με το πρόγραμμα «Συγχώρεση», το οποίο διαχειρίζονται τα Πανεπιστήμια του Wisconsin-Madison της Αμερικής και το Αριστοτέλειο της Θεσ/νίκης. Η προσκεκλημένη της Μητροπόλεώς μας δρ. Πέλη Γαλίτη, ως υπεύθυνη και επιμορφωτής στην Ελλάδα για το πρωτοπόρο πρόγραμμα της συγχώρεσης, ενημέρωσε σε βάθος, με βιβλιογραφία και προβολές τους εκπαιδευτικούς για την αξία και τη χρήση του προγράμματος στις σχολικές μονάδες, όπως και τους τρόπους συμμετοχής – επιμόρφωσης.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου ε.ε. η δρ. Πέλη Γαλίτη μίλησε στην Α΄ συνάντηση της Σχολής Γονέων με θέμα: «Ψυχική ανθεκτικότητα. παλεύοντας τις αντιξοότητες στην οικογένεια και το σχολείο.» Με λόγο σαφή, επιστημονικό και λαγαρό η κ. Γαλίτη αναφέρθηκε στους τρόπους ενδυνάμωσης των νέων και των οικογενειών τους μέσα από τη διαδικασία της συγχώρεσης, της αρχοντικής συμπεριφοράς, της μεγαλοθυμίας, ανα- νοηματοδοτώντας παρεξηγημένους όρους κοινωνικής συμβίωσης. Αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος, ενώ την παράσταση «έκλεψε» μια μαθήτρια, η οποία έθεσε τα θέματα από τη σκοπιά των παιδιών και μαθητών σε οικογένεια και σχολείο αντίστοιχα.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ε.ε. μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα και την δοκιμασία με τις θεομηνίες που καθυστέρησαν το άνοιγμα των σχολείων, με περισσή την χαρά της συνάντησης και της υποδοχής νέων μελών, τελέστηκε ο Αγιασμός της έναρξης των Κατηχητικών μας Συντροφιών. Η προσκεκλημένη κ. Γαλίτη διαβάζοντας ένα απόσπασμα από τους «Άθλιους» τους Βίκτωρος Ουγκώ, άνοιξε τις συναντήσεις με μια συζήτηση – διερεύνηση για το πώς η καλοσύνη μπορεί να αλλάξει τις προοπτικές του κάθε ανθρώπου.

Η τοπική μας Εκκλησία εκφράζει τις εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες στην ψυχοπαιδαγωγό και επιστημονική ερευνήτρια του πανεπιστημίου Wisconsin-Madison δρ. Πέλη Γαλίτη, η οποία παρόλο το βεβαρυμμένο πρόγραμμα των επιμορφώσεων, βρέθηκε κοντά μας, αρωγός στην πνευματική προσπάθεια της Μητροπόλεώς μας. Ευχαριστούμε επίσης τους 30 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην ενημερωτική συνάντηση του προγράμματος της Συγχώρεσης. και όλα τα παιδιά των Συντροφιών μας που έσπευσαν με το άνοιγμα να γεμίσουν χαρά και αισιοδοξία όλους όσους διακονούμε στον ευαίσθητο και καίριο τομέα της νεότητας.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα της κ. Γαλίτη μπορεί να αντλήσει όποιος επιθυμεί από το site forgiveness.gr όπου υπάρχει και η φόρμα αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Η τοπική μας Εκκλησία ανοίγει την αγκαλιά της διάπλατα σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης και συνεργασίας. Σχολές Γονέων, Κατηχητικές Συντροφιές, Εργαστήρια και Επιμορφώσεις παρέχουν το πλαίσιο και την ευκαιρία σε όλες τις ηλικίες να «γευτούν» την διακονία Της. Όλοι προσκεκλημένοι! Όλοι ευπρόσδεκτοι!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων