13/10/2021 13/10/2021 Με ιδιαίτερη χαρά κι εφέτος τελέσθηκε ο αγιασμός των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Σύσσωμο το πλήρωμα των υπευθύνων πατέρων των ενοριακών δράσεων, των κατηχητών και διδασκόντων παρευρέθησαν στον Ι. Ν. Αγ. Παύλου Νέας Κρήνης για την τέλεση παράκλησης στην Υπεραγία Θεοτόκο, και κατόπιν τον μικρό αγιασμό, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου πατρός...
13 Οκτωβρίου, 2021 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 9:46

Έναρξη Κατηχητικών Σχολείων σε Καλαμαριά-Νέα Κρήνη

Διαδώστε:
Έναρξη Κατηχητικών Σχολείων σε Καλαμαριά-Νέα Κρήνη

Με ιδιαίτερη χαρά κι εφέτος τελέσθηκε ο αγιασμός των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Σύσσωμο το πλήρωμα των υπευθύνων πατέρων των ενοριακών δράσεων, των κατηχητών και διδασκόντων παρευρέθησαν στον Ι. Ν. Αγ. Παύλου Νέας Κρήνης για την τέλεση παράκλησης στην Υπεραγία Θεοτόκο, και κατόπιν τον μικρό αγιασμό, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου πατρός ημών κ. Ιουστίνου.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για την ορθή χρήση των διαδικτυακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις κατηχητικές δράσεις, καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν τόσο μεσοπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα από τη χρήση τους.

Συνεχίζοντας τις πνευματικές νουθεσίες του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την υπακοή στον Ευαγγελικό λόγο και την τήρηση της ορθή γραμμής της Εκκλησίας. Έδωσε έμφαση στην συνεργασία μεταξύ των μελών καθώς και στην αφοσίωσή τους στο κατηχητικό έργο. Τέλος, εξέφρασε την ανάγκη ύπαρξης εκκλησιαστικού πνεύματος, προτρέποντας πως πρέπει “να έχουμε πόθο να είμαστε ένα με την Εκκλησία”.

Στο τέλος της τελετής δόθηκαν αναμνηστικά στους κατηχητές της μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων