12/05/2022 12/05/2022 Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βασιλείου Κορινθίας συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του Σχολείου, Παναγιώτα Βλαχάκη και τους Δασκάλους τους: Σμαραγδή Δημάκη,  Γεωργία Παπαμιχαήλ και Βασίλειο Κυριάκο, επισκέφθηκαν το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως και ξεναγήθηκαν από τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά στους χώρους του, ακούγοντας ταυτόχρονα την ιστορία του Επισκοπικού Μεγάρου και ωφέλιμους...
12 Μαΐου, 2022 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 - 15:10

Επίσκεψη μαθητών δημοτικού στον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Επίσκεψη μαθητών δημοτικού στον Μητροπολίτη Κορίνθου

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βασιλείου Κορινθίας συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του Σχολείου, Παναγιώτα Βλαχάκη και τους Δασκάλους τους: Σμαραγδή Δημάκη,  Γεωργία Παπαμιχαήλ και Βασίλειο Κυριάκο, επισκέφθηκαν το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως και ξεναγήθηκαν από τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά στους χώρους του, ακούγοντας ταυτόχρονα την ιστορία του Επισκοπικού Μεγάρου και ωφέλιμους λόγους.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην «Κροκίδειο Αίθουσα», δίπλα στο Επισκοπείο, όπου συνάντησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Διονύσιο, τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο ως και Ιερείς, που εκείνη την ώρα συσκέπτονταν για τα «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022». Ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε με πολύ χαρά τους μικρούς Μαθητές και τους Δασκάλους τους και τους ομίλησε για τον Απ. Παύλο και την ιστορία της Τοπική Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της σύντομης ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες με τα παιδιά, σε ανάμνηση της επισκέψεως τους στο Επισκοπείο, τους προσέφερε «ευλογίες», κεράσματα και το πρόσφατα επανεκδοθέν υπό της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου βιβλίο του αειμνήστου Μητροπολίτου Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου με τίτλο «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», προτρέποντας τους να το δώσουν προς μελέτη στους γονείς τους αλλά και να το φυλάξουν, ώστε όταν μεγαλώσουν να το μελετήσουν καλύτερα και να γνωρίσουν τι, ο Απ. Παύλος, έγραφε στους προγόνους μας Κορινθίους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων