11/11/2022 11/11/2022 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφτηκε τη Σχολή Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητρόπολης στους χώρους του παλαιού οικοτροφείου στον αύλειο χώρο της Μητρόπολης. Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος είδε από κοντά και ευλόγησε το επιτελούμενο έργο της Σχολής, τμήματα της οποίας λειτουργούν στην Ιεράπετρα και τη Σητεία. Ακόμα μίλησε εν συντομία για τη...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 10:37

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης στη Σχολή Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στην Ιεράπετρα

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης στη Σχολή Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στην Ιεράπετρα

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφτηκε τη Σχολή Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητρόπολης στους χώρους του παλαιού οικοτροφείου στον αύλειο χώρο της Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος είδε από κοντά και ευλόγησε το επιτελούμενο έργο της Σχολής, τμήματα της οποίας λειτουργούν στην Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Ακόμα μίλησε εν συντομία για τη μακραίωνη παράδοση και την αξία των εκκλησιαστικών τεχνών της Αγιογραφίας και του Ψηφιδωτού, αλλά και τη συμβολή τους στην εσωτερική καλλιέργεια του ανθρώπου.

Επίσης ευχήθηκε ολόθερμα καλή δύναμη στον διδάσκοντα Αγιογράφο κ. Νικόλαο Γρινιεζάκη και καλή πρόοδο σε αρχάριους και προχωρημένους μαθητές, οι οποίοι λαμβάνοντας την απαραίτητη γνώση μπορούν να αναδειχθούν άξιοι συνεχιστές των ιερών τεχνών της Αγιογραφίας και του Ψηφιδωτού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε ως ευλογία στους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής φάκελο (άλμπουμ) που περιέχει 24 ιστορικές Βυζαντινές φορητές εικόνες από μονές και ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, την οποία είχε επιμεληθεί ως Πρωτοσύγκελλος το έτος 2004.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων