19/02/2019 19/02/2019 Στα Εκπαιδευτήρια “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ”, επί πολλά έτη στα ίχνη της ελληνορθόδοξης παράδοσης, ετοιμάζουν μία γιορτή – αφιέρωμα στην Αγία Φιλοθέη, την Κυρά των Αθηνών. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, αποφάσισαν να επισκεφθούν δύο τόπους που σχετίζονται με τη ζωή της μεγάλης αυτής Αγίας που κόσμησε την Αθήνα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Έτσι, αρχικά επισκέφθηκαν το Μετόχι...
19 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2019 - 16:54

Ετοιμάζουν εορτή για την Αγία Φιλοθέη και γύρισαν στα μέρη της (φώτο)

Διαδώστε:
Ετοιμάζουν εορτή για την Αγία Φιλοθέη και γύρισαν στα μέρη της (φώτο)

Στα Εκπαιδευτήρια “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ”, επί πολλά έτη στα ίχνη της ελληνορθόδοξης παράδοσης, ετοιμάζουν μία γιορτή – αφιέρωμα στην Αγία Φιλοθέη, την Κυρά των Αθηνών. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, αποφάσισαν να επισκεφθούν δύο τόπους που σχετίζονται με τη ζωή της μεγάλης αυτής Αγίας που κόσμησε την Αθήνα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Έτσι, αρχικά επισκέφθηκαν το Μετόχι που είχε η ίδια ιδρύσει στην Καλογρέζα και από το οποίο τώρα σώζεται μόνο ο ναός. Εκεί, είχαν την ιδιαίτερη ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετική ξενάγηση από την Πολιτικό Μηχανικό και καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ελευθερία Τσακανίκα, η οποία προσφάτως ανέλαβε την αποκατάσταση του μνημείου της Καλογρέζας.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα της Αγίας και έπειτα το Αρχοντικό των Μπενιζέλων. Εκεί η κ. Τσακανίκα, η οποία αποκατέστησε το Αρχοντικό, τους ξενάγησε, ζωντανεύοντας μπροστά τους ένα κομμάτι της ζωής της Οθωμανικής περιόδου.

 

 

 

 

 

Ο περίπατος στη Αθήνα ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο: βόλτα στο Μοναστηράκι και κέρασμα – έκπληξη- (εκ μέρους των καθηγητών) στο κέντρο «Μπαϊρακτάρη» (όπου «φοιτούν» παλιοί αλλά και νέοι μαθητές…) μέσα στο οποίο χάρηκαν ιδιαιτέρως την μεταξύ τους συντροφιά, η οποία συνοδεύτηκε ιδανικά με τα εκλεκτότερα εδέσματα. Τόποι, πρόσωπα και στιγμές που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων