14/12/2019 14/12/2019 Ομιλία με θέμα: «Γιατί υπάρχει ο πόνος στη ζωή μας;» πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, στην Ακρόπολη της Αθήνας, με προσκεκλημένο ομιλητή τον θεολόγο κ. Γεώργιο Μανώλη. Η Ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνάντησης Νέων του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, στην Ακρόπολη της Αθήνας, η οποία πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις...
14 Δεκεμβρίου, 2019 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2019 - 13:43

“Γιατί υπάρχει ο πόνος στη ζωή μας;” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
“Γιατί υπάρχει ο πόνος στη ζωή μας;” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομιλία με θέμα: «Γιατί υπάρχει ο πόνος στη ζωή μας;» πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, στην Ακρόπολη της Αθήνας, με προσκεκλημένο ομιλητή τον θεολόγο κ. Γεώργιο Μανώλη.

Η Ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνάντησης Νέων του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, στην Ακρόπολη της Αθήνας, η οποία πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 8:00 μ.μ.

Στην ομιλία του ο κ. Μανώλης, καθώς και στη συζήτηση που ακολούθησε, αναφέρθηκε στη παρουσία του πόνου στη ζωή του ανθρώπου, από τις πτώσεως του και της εξόδου του από την τρυφή του Παραδείσου μέχρις εσχάτων και τον αγώνα του Χριστιανού μέσα από την εν Χριστώ ζωή να μεταποιήσει τον πόνο σε ευλογία και μέσο αγιασμού. Έγινε αναφορά στην πτώση των πρωτοπλάστων και στις επιπτώσεις της αμετανοησίας τους, μεταξύ των οποίων η φθορά, η αμαρτία και ο θάνατος, καθώς επίσης και στις θλίψεις, αλλά και στις φυσικές καταστροφές, ως αποτέλεσμα της διατάραξης των σχέσεων του ανθρώπου με τον Θεό, τον πλησίον και την κτίση. Υπέρβαση όλων αυτών η πίστη, η ελπίδα και η απόλυτη εμπιστοσύνη του ανθρώπου στον Θεό μέσα από την ζωή που προβάλει η Εκκλησία ως αντιπρόταση στον σύγχρονο άνθρωπο και τις αναζητήσεις του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων