12/06/2023 12/06/2023 Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλοχίου έγινε η γιορτή λήξης των κατηχητικών συντροφιών της Σαντορίνης για την κατηχητική χρονιά 2022-2023 στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Χαραλάμπους Έξω Γωνιάς. Η γιορτή ξεκίνησε με παιχνίδι με τη συμμετοχή όλων των παιδιών, τα οποία χωρίστηκαν...
12 Ιουνίου, 2023 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2023 - 13:06

Γιορτή Λήξης Κατηχητικών Συντροφιών Σαντορίνης

Διαδώστε:
Γιορτή Λήξης Κατηχητικών Συντροφιών Σαντορίνης

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλοχίου έγινε η γιορτή λήξης των κατηχητικών συντροφιών της Σαντορίνης για την κατηχητική χρονιά 2022-2023 στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Χαραλάμπους Έξω Γωνιάς.

Η γιορτή ξεκίνησε με παιχνίδι με τη συμμετοχή όλων των παιδιών, τα οποία χωρίστηκαν σε ομάδες και πέρασαν από 12 σταθμούς, όπου έπρεπε να περάσουν από διάφορες δοκιμασίες και ερωτήσεις, ώστε να βαθμολογηθούν και να αναδειχθεί στο τέλος η νικήτρια ομάδα.

Στη συνέχεια, και μετά από την πανηγυρική είσοδο όλων των παιδιών ξεκίνησε το κυρίως μέρος της γιορτής μας. Σ’ αυτή συμμετείχε χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας, αποτελούμενη από παιδιά και σπουδαστές της σχολής, η οποία έψαλλε επίκαιρους ύμνους υπό τη διεύθυνση του Διευθυντή της Σχολής κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε. Επίσης συμμετείχε η παιδική χορωδία της κατηχητικής συντροφιάς του Βουρβούλου, η οποία με χοράρχη τον κ. Εμμανουήλ Καφούρο απέδωσε πολύ όμορφα νεανικά τραγούδια!

Στη συνέχεια ακολούθησαν κάποιες μικρές παρουσιάσεις από κάποια παιδιά και μέλη των κατηχητικών συντροφιών του Καμαρίου, του Πύργου, της Έξω Γωνιάς και της Μεσαριάς, που μέσα από μικρά σε χρόνο και πλοκή κείμενα και δρώμενα μας πέρασαν μεγάλα νοήματα για τη ζωή και τον πνευματικό μας αγώνα. Επίσης, τα μέλη των κατηχητικών συνάξεων ενηλίκων Έξω Γωνιάς και Κοντοχωρίου τραγούδησαν δύο όμορφα τραγούδια παρακινώντας και όλους τους παρευρισκομένους να τραγουδήσουν μαζί τους.

Στο τέλος έγινε μια σύντομη παρουσίαση των πεπραγμένων όλου του έτους στη διακονία της Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως συνολικά και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η νικήτρια ομάδα του παιχνιδιού που προηγήθηκε, τα μέλη της οποίας “υποχρεώθηκαν” να μοιράσουν καραμέλες σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά.

Η γιορτή έκλεισε με τη διανομή των ενθυμίων στους κατηχητές, δώρων στα παιδιά αλλά και με ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό και πλούσια κεράσματα για όλους!

Στο τέλος της όμορφης αυτής βραδιάς όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για τον επόμενο Οκτώβριο, όταν με την ευχή του Ποιμενάρχου τους θα ξεκινήσει η επόμενη κατηχητική χρονιά!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων