14/11/2022 14/11/2022 Γνωριμία με τα ιστορικά και εκκλησιαστικά μνημεία της Σαντορίνης είχαν νέοι της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων. Η ξενάγηση ξεκίνησε από το σπουδαίο βυζαντινό μνημείο του 10ου μ.Χ. αιώνα, το ναό της Παναγίας της Επισκοπής, ο οποίος χτίστηκε με προσωπικές δωρεές του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλεξίου Α΄ του Κομνηνού και φέρεται ότι εγκαινιάστηκε το...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 9:12

Γνωριμία με τα εκκλησιαστικά μνημεία της Σαντορίνης είχαν παιδιά και ενήλικες

Διαδώστε:
Γνωριμία με τα εκκλησιαστικά μνημεία της Σαντορίνης είχαν παιδιά και ενήλικες

Γνωριμία με τα ιστορικά και εκκλησιαστικά μνημεία της Σαντορίνης είχαν νέοι της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από το σπουδαίο βυζαντινό μνημείο του 10ου μ.Χ. αιώνα, το ναό της Παναγίας της Επισκοπής, ο οποίος χτίστηκε με προσωπικές δωρεές του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλεξίου Α΄ του Κομνηνού και φέρεται ότι εγκαινιάστηκε το 1100.

Παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα στοιχεία της ιστορίας του ναού, τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του καθώς και τα σημαντικά κειμήλια που φέρει (πχ το μοναδικό σε όλο τον ελλαδικό χώρο μαρμάρινο τέμπλο με ανάγλυφη διακόσμηση με κηρομαστίχη, η τοιχογραφία-προσωπογραφία του κτίτορος του ναού Αλεξίου του Κομνηνού).

Στη συνέχεια εψάλη η Παράκληση στην Παναγία με τη συμμετοχή των πρωτοετών σπουδαστών από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας.

Η συμμετοχή τόσο παιδιών όσο και ενηλίκων συνοδών τους ήταν μεγάλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων