12/10/2023 12/10/2023 Η ετήσια κατασκήνωση των Κατηχητικών Σχολείων της Νέας Νοτίου Ουαλίας για το έτος 2023 πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 2 έως την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στο υπαίθριο εκπαιδευτικό κέντρο Vision Valley στη περιοχή Arcadia, βορείως του Σύδνεϋ. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, 82 παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών, από τα Κατηχητικά...
12 Οκτωβρίου, 2023 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2023 - 21:23

Η ετήσια κατασκήνωση των Κατηχητικών Σχολείων της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Διαδώστε:
Η ετήσια κατασκήνωση των Κατηχητικών Σχολείων της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Η ετήσια κατασκήνωση των Κατηχητικών Σχολείων της Νέας Νοτίου Ουαλίας για το έτος 2023 πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 2 έως την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στο υπαίθριο εκπαιδευτικό κέντρο Vision Valley στη περιοχή Arcadia, βορείως του Σύδνεϋ. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, 82 παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών, από τα Κατηχητικά Σχολεία των Ενοριών της ΝΝΟ, συμμετείχαν σε μια συναρπαστική εξόρμηση που περιλάμβανε και δράσεις ορθόδοξης πνευματικότητας.

Αναλυτικότερα, τα παιδιά απόλαυσαν ποικίλες δραστηριότητες, όπως χειροτεχνία, κολύμπι, τοξοβολία, κανό, ποδηλασία βουνού, καθώς και απαγγελία ύμνων και χριστιανικών τραγουδιών.

Το θέμα της κατασκήνωσης: «Τοῦ Θεοῦ εἰμι ἐγώ» (Γεν. 50), επέτρεψε στα παιδιά να εξερευνήσουν τη ζωή των αγίων που ζούσαν γνωρίζοντας ότι ανήκουν στον Θεό. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 6 ομάδες, αφιερωμένες στους ακόλουθους Αγίους Μάρτυρες: τον Άγιο Ευστάθιο και την οικογένειά του, την Αγία Αικατερίνη, την Αγία Κυριάκη, τον Άγιο Σεβαστιανό, τον Άγιο Ξενοφώντα και την Αγία Θέκλα. Έμαθαν και το νέο Απολυτίκιο του Αγίου Παϊσίου, του Προστάτη της Αυστραλίας.

Την τελευταία μέρα της κατασκήνωσης, τα παιδιά έψαλαν κατά τη Θεία Λειτουργία και συμμετείχαν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων