22/08/2022 22/08/2022 Ευαισθητοποίηση στα θέματα της προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων –  εκτός από τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια και την κατήχηση – περιλαμβάνει η κατασκήνωση του ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Ειδικότερα, μία από τις θεματικές της ένατης εβδομάδας λειτουργίας αφορούσε το τσίρκο. Βασικός σκοπός αυτής της θεματικής ήταν το ηχηρό μήνυμα της...
22 Αυγούστου, 2022 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2022 - 13:43

Ι.Μ Δημητριάδος: Ευαισθητοποίηση των παιδιών της κατασκήνωσης για την κακοποίηση των ζώων στο τσίρκο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ι.Μ Δημητριάδος: Ευαισθητοποίηση των παιδιών της κατασκήνωσης για την κακοποίηση των ζώων στο τσίρκο (ΦΩΤΟ)

Ευαισθητοποίηση στα θέματα της προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων –  εκτός από τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια και την κατήχηση – περιλαμβάνει η κατασκήνωση του ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ειδικότερα, μία από τις θεματικές της ένατης εβδομάδας λειτουργίας αφορούσε το τσίρκο. Βασικός σκοπός αυτής της θεματικής ήταν το ηχηρό μήνυμα της μη κακοποίησης των ζώων στο πλαίσιο αυτού του είδους εμπορικού θεάματος. Το μήνυμα αυτό ευαισθητοποίησε τους μαθητές, οι οποίοι κατανόησαν την κακοποίηση των ζώων η οποία τους οδήγησε στην ανιδιοτελή και τρυφερή αγάπη απέναντι στα ζώα και ειδικά στα μεγάλα πλάσματα (ελέφαντες, λιοντάρια, άλογα..) που χρησιμοποιούνται στο τσίρκο.

Μάλιστα στην καθιερωμένη παράσταση της Παρασκευής οι μαθητές έπαιξαν ρόλους άλλοτε σαν ακροβάτες και χορευτές και άλλοτε σαν «διαδηλωτές» που υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των ζωών (θεατρικό παιχνίδι).

Την ίδια εβδομάδα στην κατασκήνωση «Μικρός Παράδεισος» οι μικροί κατασκηνωτές ασχολήθηκαν με κατασκευές, μαγειρική, έκαναν μουσικοκινητικά μαθήματα, θεατρικά παιχνίδια και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Την «Κατασκήνωση στην πόλη μας» τη  δημιουργική δράση του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου,  επιμελείται και συντονίζει ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ Δημητριάδος και Αλμυρού, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.  Φιλοξενείται δε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Απασχόλησης- Κατηχητικού Κέντρου «Ο Μικρός Παράδεισος».

Από την Τρίτη, 16 Αυγούστου, oι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν με το βίο του Αγίου Αποστόλου του Νέου, ενώ στη συνέχεια ανέλυσαν με τους μαθητές τα μέρη του ναού. Την Πέμπτη 18 Aυγούστου ασχολήθηκαν με την Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη και την Παρασκευή 19/8/22 έγινε αναφορά στους Αγίους Τριανταεπτά Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Βιζύη της Θράκης και η μνήμη τους εορτάζεται κάθε 20 Αυγούστου.

Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο «Ο Μικρός Παράδεισος» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 24211 – 81388, [email protected]

Facebook: Ο Μικρός Παράδεισος – Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης

Instagram: o_mikros_paradeisos

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων