24/04/2019 24/04/2019 Το Σάββατο 19 Απριλίου 2019, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης οι μικροί φίλοι του Ιδρύματος, για να συμμετάσχουν στην τελευταία εκπαιδευτική δράση της Βιβλιοθήκης «Το Φως», με γενικό τίτλο: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ». Οι μικροί επισκέπτες, άκουσαν από τον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, τα γεγονότα κάθε ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας...
24 Απριλίου, 2019 - 20:46

«Η Μεγάλη Εβδομάδα του Νικόλα»

Διαδώστε:
«Η Μεγάλη Εβδομάδα του Νικόλα»

Το Σάββατο 19 Απριλίου 2019, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης οι μικροί φίλοι του Ιδρύματος, για να συμμετάσχουν στην τελευταία εκπαιδευτική δράση της Βιβλιοθήκης «Το Φως», με γενικό τίτλο: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ».

Οι μικροί επισκέπτες, άκουσαν από τον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, τα γεγονότα κάθε ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών, μέσα από το βιβλίο της Μαρίνας Παλιάκη – Μπόκια, με τίτλο: «Η Μεγάλη Eβδομάδα του Νικόλα». Πρόκειται για ένα μικρό βιβλίο με μεγάλα νοήματα, με κείμενα απλά, που αποστηθίζονται εύκολα από τα παιδιά και με εικόνες της πορείας του Χριστού προς το Θείο Πάθος. Στο βιβλίο παρουσιάζεται το μήνυμα του ευαγγελικού γεγονότος που εμπνέει την κάθε ημέρα και συνδέει το εκάστοτε γεγονός με τις Ιερές Ακολουθίες των ημερών, στις οποίες το κάθε παιδί καλείται να συμμετάσχει ενεργά.

 

 

Τέλος, οι μικροί αναγνώστες, αφού ζωγράφισαν πασχαλινές ζωγραφιές για να κοσμούν τα δωμάτιά τους, αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.

Οι μικροί φίλοι της ΟΑΚ, ανανέωσαν τη συνάντησή τους για τη νέα χρονιά, ανυπομονώντας να γνωρίσουν τις νέες «παραμυθοιστορίες» κάθε «Σάββατο στην Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων