26/03/2023 26/03/2023 Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος πραγματοποιήθηκε, ανήμερα της Εθνικής Εορτής της Παλιγγενεσίας, η γιορτή της Νεολαίας της Τοπικής  Εκκλησίας, την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας. Στην γιορτή συμμετείχαν 150 παιδιά από διάφορους πολιτιστικούς Συλλόγους του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση 10 χοροδιδασκάλων. Όλα τα συγκροτήματα απέδωσαν θαυμάσια τους Παραδοσιακούς χορούς από διάφορα...
26 Μαρτίου, 2023 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 17:04

Η νεολαία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος εόρτασε την 25η Μαρτίου 1821

Διαδώστε:
Η νεολαία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος εόρτασε την 25η Μαρτίου 1821

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος πραγματοποιήθηκε, ανήμερα της Εθνικής Εορτής της Παλιγγενεσίας, η γιορτή της Νεολαίας της Τοπικής  Εκκλησίας, την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας.

Στην γιορτή συμμετείχαν 150 παιδιά από διάφορους πολιτιστικούς Συλλόγους του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση 10 χοροδιδασκάλων. Όλα τα συγκροτήματα απέδωσαν θαυμάσια τους Παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, συνεχίζοντας την μακρά μουσική Παράδοση του τόπου, που περιγράφει και διασώζει τους αγώνες, τις θυσίες, τους καημούς και τη δόξα των προγόνων.

Για την ιστορία, την γιορτή άνοιξε ο Γυναικείος Βυζαντινός Χορός «Αι Άδουσαι», υπό τη διεύθυνση της Δομεστίκαινας Σεβαστής Μαζέρα, ενώ συμμετείχαν τα κάτωθι παραδοσιακά σχήματα:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου

Ο Πολιτιστικός, Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου

Ο Πολιτιστικός χορευτικός Σύλλογος Βόλου «Καραϊσκάκης»

Ο Σύλλογος των εν Θεσσαλία Οξυωτών Ν. Μαγνησίας

Το Χορευτικό του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ορμήνιο» Πορταριάς

Το χορευτικό σύνολο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

Ο Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδασκαλίας παραδοσιακών χορών Βόλου «Τερψιχόρη».

Όλα τα χορευτικά σχήματα απέδωσαν εξαίσια τους παραδοσιακούς χορούς και απέσπασαν τον δίκαιο έπαινο και το θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων θεατών της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές της γιορτής, τους Παραδοσιακούς Συλλόγους και τους χοροδιδασκάλους, ενώ επαίνεσε πατρικώς τα παιδιά, που χόρεψαν με την ψυχή τους τους χορούς της Πατρίδας μας.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να διδάσκονται την ιστορία και την παράδοσή μας, για ν’ αποκτήσουν ερείσματα σταθερά και ιερά, προκειμένου να πορευτούν με ασφάλεια στο παρόν και στο μέλλον τους, κρατώντας μέσα τους την Ελληνορθόδοξη αυτοσυνειδησία. Συνεχάρη δε και ευχαρίστησε τους γονείς, γιατί προωθούν τα παιδιά τους στην σπουδή της Παράδοσής μας και τα εμπιστεύονται στην Εκκλησία μας, η οποία είναι μεγάλη οικογένεια του Χριστού, μέλη της Οποίας είμαστε όλοι.

 

  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων