23/11/2019 23/11/2019 Λαμπροφανώς ευδόκησε η Χάρη του Παντεπόπτου Κυρίου να εορτάσει και φέτος η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης τον Έφορο και Προστάτη της, Απόστολο και Ευαγγελιστή Ματθαίο στην ομώνυμη έδρα της, την 16η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή της πανηγύρεως, 15 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ι. Ναό εψάλη Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’...
23 Νοεμβρίου, 2019 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2019 - 22:08

Λαμπροφανώς εόρτασε και φέτος η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης

Διαδώστε:
Λαμπροφανώς εόρτασε και φέτος η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης

Λαμπροφανώς ευδόκησε η Χάρη του Παντεπόπτου Κυρίου να εορτάσει και φέτος η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης τον Έφορο και Προστάτη της, Απόστολο και Ευαγγελιστή Ματθαίο στην ομώνυμη έδρα της, την 16η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή της πανηγύρεως, 15 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ι. Ναό εψάλη Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων, αποφοίτων της Σχολής. Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, συνιερουργούντων των Σεβ/των Μητροπολιτών Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέα και Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού «εν Εκκλησία πληθούση», με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Θρόνου και της σεπτής Εφορείας. Τους ύμνους απέδωσε ευμόλπως βυζαντινός χορός ιεροσπουδαστών, υπό τη διεύθυνση του καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Στεφανάκη, Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας, Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

 

 

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, με τη συνοδεία των Αρχιερέων, του ευαγούς κλήρου, του φιλοχρίστου πληρώματος και των ιεροσπουδαστών της Σχολής. Εν συνεχεία έλαβε χώρα μικρή δεξίωση στα Γραφεία του Σχολείου προς τιμήν των επισήμων, ενώ τη μεσημβρία παρατέθηκε επίσημη εόρτια τράπεζα στις εγκαταστάσεις της Σχολής, όπου, εκτός των Αρχιερέων και λοιπόν φορέων, παρεκάθησαν οι εκπαιδευτικοί και οι ιεροσπουδαστές μετά των οικείων τους.

 

 

Επίκαιρη ομιλία, με αξιομνημόνευτα στοιχεία αναφορικά με την ιστορία του εορταζομένου Ι. Ναού και της εκεί το πάλαι διαλαμψάσης ι. μονής του Αγίου Ματθαίου, παρέθεσε ο καθηγητής του Σχολείου Δελάκης Ευάγγελος. Το γεύμα ολοκληρώθηκε με χαιρετισμούς εκ μέρους των Αρχιερέων και του ελλογιμωτάτου Διευθυντού της Σχολής, σε λειτουργική και ευφρόσυνη ατμόσφαιρα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων