06/05/2019 06/05/2019 Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, 17 μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Ένωσης Αθηνών (Χ.Φ.Ε.), επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, με σκοπό τη γνωριμία με το Ίδρυμα, αλλά και την ενημέρωση γύρω από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος (Ιούνιος 2016). Την Ομάδα υποδέχθηκε και καλωσόρισε η Επιστημονική...
06 Μαΐου, 2019 - 16:27

Η Χριστιανική Φοιτητική Ένωση στην Ο.Α.Κ.

Διαδώστε:
Η Χριστιανική Φοιτητική Ένωση στην Ο.Α.Κ.

Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, 17 μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Ένωσης Αθηνών (Χ.Φ.Ε.), επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, με σκοπό τη γνωριμία με το Ίδρυμα, αλλά και την ενημέρωση γύρω από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος (Ιούνιος 2016).

Την Ομάδα υποδέχθηκε και καλωσόρισε η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, η οποία αφού παρουσίασε συνοπτικά και μέσω οπτικοακουστικού υλικού την ιστορία και το έργο της Ακαδημίας, συζήτησε διεξοδικά με τους παρευρισκομένους, τους οποίους και περιήγαγε στους πιο νευραλγικούς χώρους της ΟΑΚ, όπως στην Παλαιά Αίθουσα, στο Ιερό Παρεκκλήσι Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, όπου ενημερώθηκαν για τους συμβολισμούς της θείας Λατρείας και για τη ζωή και το έργο των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων, στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα από την ταινία “El Greco” του Γιάννη Σμαραγδή, αλλά και στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων της ΟΑΚ, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ευεργετική δράση των βοτάνων στη ζωή μας, καθώς και για την πλούσια κρητική χλωρίδα.

 

 

 

Η Ομάδα έκανε, επίσης, ένα πέρασμα από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Το Φως», όπου ο Βιβλιοθηκονόμος και Επιστημονικός Συνεργάτης της ΟΑΚ, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, παρουσίασε τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης, δίδοντας έμφαση στη ψηφιοποίηση της Βιβλιοθήκης.

 

 

Η επίσκεψη της Ομάδας ολοκληρώθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Ιδρύματος, όπου ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ενημέρωσε τους φοιτητές για την πολυδιάστατη επιστημονική δραστηριότητα, αλλά και την κοινωνική προσφορά της ΟΑΚ, καθώς και για τη συμβολή της, στα σύγχρονα κοινωνικά δρώμενα, μέσα από την συνεδριακή διάσταση και επιστημονική έρευνα.

Παρατέθηκε πασχάλιο γεύμα προσφορά της ΟΑΚ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων