13/10/2023 13/10/2023 110 μαθητές και 17 κατηχητές ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Κατηχητικό Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσυλβάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χρήστος Κόντος και οι διευθύντριες Σοφία Κυριακοδή και Jane Kelly έλαβαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και η νέα κατηχητική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Τα κατηχητικά προγράμματα...
13 Οκτωβρίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2023 - 18:15

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά στο Μπρούμολ της Πενσυλβάνια

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά στο Μπρούμολ της Πενσυλβάνια

110 μαθητές και 17 κατηχητές ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Κατηχητικό Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσυλβάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χρήστος Κόντος και οι διευθύντριες Σοφία Κυριακοδή και Jane Kelly έλαβαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και η νέα κατηχητική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Τα κατηχητικά προγράμματα παρακολουθούν 110 μαθητές από την ηλικία των τριών ετών μέχρι και το λύκειο. Η εγκατάσταση των έξυπνων πινάκων (Smartboards) σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας άλλαξε τα δεδομένα και τώρα πλέον οι κατηχητές έχουν περισσότερα εφόδια και μπορεί να αξιοποιήσουν τα βίντεο και άλλο οπτικοακουστικό υλικό για την διδασκαλία του Ευαγγελίου.

Σημαντικό ρόλο στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών διαδραματίζουν οι φιλανθρωπικές δράσεις που διοργανώνει το εν λόγω σχολείο.

Πρόσφατα γεμίσαν σακίδια με σχολικά είδη για μαθητές της περιοχής που έχουν ανάγκη και με τους οποίους οι μαθητές δημιουργούν σχέσεις μέσω ενός προγράμματος αλληλογραφίας. Κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου, συγκεντρώνουν προμήθειες για το γεύμα των Ευχαριστιών για τις γυναίκες στο Βιομηχανικό Σωφρονιστικό Κέντρο της Φιλαδέλφειας. Επίσης, ετοιμάζουν γράμματα για τους βετεράνους, με τη βοήθεια της Φιλόπτωχου.

Πρόσφατα ξεκινήσαν μια διαδικτυακή παρουσία στο Facebook, και δημιουργούν την δική τους σελίδα στο Instagram, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δουν τους καρπούς των έργων κοινωνικής προσφοράς τους να προβάλλονται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω Κατηχητικό Σχολείο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.ss.st-luke.org/.

 

(Πηγή: anamniseis.net / Φωτογραφίες: www.photobystellios.com)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων