14/01/2024 15/01/2024 Την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα για το Ίδρυμα Νεότητας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στη φιλόξενη αίθουσα «Ξενία» του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη. Την όμορφη αίθουσα υπερπλήρωσαν οι Πρόεδροι των Νεανικών Εστιών, τα στελέχη της Μητρόπολεως, κατηχητές, κατηχήτριες, ομαδάρχες των Κατασκηνώσεων. Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής...
14 Ιανουαρίου, 2024 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 1:49

Κοπή Βασιλόπιτας για το Ίδρυμα της Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Διαδώστε:
Κοπή Βασιλόπιτας για το Ίδρυμα της Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα για το Ίδρυμα Νεότητας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στη φιλόξενη αίθουσα «Ξενία» του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη.

Την όμορφη αίθουσα υπερπλήρωσαν οι Πρόεδροι των Νεανικών Εστιών, τα στελέχη της Μητρόπολεως, κατηχητές, κατηχήτριες, ομαδάρχες των Κατασκηνώσεων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης, ο οποίος είχε και την ευθύνη οργάνωσης.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η Παιδική –Νεανική Χορωδία της Μητροπόλεως «οι Μελωδοί της χαράς» και η προχορωδία «τα μελωδάκια της χαράς». Η νεοσύστατη χορωδία απέδωσε με αρτιότητα και μελωδικότητα έντεχνα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα και απέσπασε το δυνατό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Τη χορωδία διηύθυνε η κ. Μαρία Χαραλαμπίδου, ενώ την ορχήστρα συγκρότησαν: η Χριστίνα Κεναμέα στο ακορντεόν, η Ελισάβετ Παπαδοπούλου στην κιθάρα, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης στο βιολί, η Κατερίνα Καμπάκη στο βιολί, η Θεοδώρα Ασλανίδου στο φλάουτο, η Κυριακή Φερενίδου στο βιολοντσέλο και η Μαρία Δεκαρίστου στο μεταλλόφωνο. Σόλο τραγούδησαν η Μυρσίνη Γουναρά και η Νεφέλη Μηναρετζή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, στην προσλαλιά του, υπενθύμισε ότι το 2024 αποτελεί επετειακό έτος, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης και υπογράμμισε -για πολλοστή φορά – ότι η φροντίδα για τη Νεότητα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Τοπική Εκκλησία.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και η δεξίωση.

Το γενικό συντονισμό επόπτευε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Αναστασιάδης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων