17/10/2020 17/10/2020 Tην Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης της νέας κατηχητικής περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου. Κληρικοί και λαϊκοί, κατηχητές και κατηχήτριες, κυκλάρχες και κυκλάρχισσες, συνεργάτες του κατηχητικού έργου όλων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως προσκλήθηκαν...
17 Οκτωβρίου, 2020 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2020 - 12:38

Ξεκίνησε η κατηχητική περίοδος της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης

Διαδώστε:
Ξεκίνησε η κατηχητική περίοδος της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης

Tην Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης της νέας κατηχητικής περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου.

Κληρικοί και λαϊκοί, κατηχητές και κατηχήτριες, κυκλάρχες και κυκλάρχισσες, συνεργάτες του κατηχητικού έργου όλων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως προσκλήθηκαν και συγκεντρώθηκαν στον φιλόξενο Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς, για να λάβουν και φέτος την ευχή και ευλογία από τα χέρια του Ποιμενάρχου.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά την τέλεση του Αγιασμού, προέβη στη χειροθεσία όλων των νέων συνεργατών στο ποιμαντικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, με την ιερολόγηση ευχής «Εις Εκκλησιαστικήν Διακονίαν Κατηχητού».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος π. Ιουστίνος, με πατρική στοργή και αγάπη, εξέφρασε ολόθερμα τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη και τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς όλους τους κατηχητές.

Τους απεκάλεσε πολύτιμους συνεργάτες και «μικρούς επισκόπους», οι οποίοι, συναρμοσμένοι με ενότητα, σε καιρούς δοκιμασίας και πνευματικής συγχύσεως, καλούνται να αναδείξουν το ευαγγελικό μήνυμα της χαράς και ελπίδας, την μόνη βεβαιότητα που είναι το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την επίδοση διοριστηρίων και χειροθετηρίων στους κατηχητές μαζί με πλούσιες ευλογίες και αναμνηστικά δώρα.

Ακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

Δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων