01/11/2022 01/11/2022 Ξεκίνησε η συνεργασία του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πα.Δ.Α.) και συγκεκριμένα με το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής. Ο Τομέας Βιομηχανικών Συστημάτων και Ελέγχου του ανωτέρω Τμήματος προτίθεται να παραδώσει μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε Στελέχη της ποιμαντικής της νεότητος, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να διδάξουν το συγκεκριμένο...
01 Νοεμβρίου, 2022 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2022 - 11:15

Mαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε Στελέχη της ποιμαντικής της νεότητος

Διαδώστε:
Mαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε Στελέχη της ποιμαντικής της νεότητος

Ξεκίνησε η συνεργασία του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πα.Δ.Α.) και συγκεκριμένα με το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής.

Ο Τομέας Βιομηχανικών Συστημάτων και Ελέγχου του ανωτέρω Τμήματος προτίθεται να παραδώσει μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε Στελέχη της ποιμαντικής της νεότητος, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να διδάξουν το συγκεκριμένο αντικείμενο σε παιδιά Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου, που συμμετέχουν στις ενοριακές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα διαρκεί 50 συνολικά ώρες και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτό είναι αυστηρά περιορισμένος, αφού δεν μπορεί να υπερβεί τα 20 πρόσωπα. Περιλαμβάνει 4 ενότητες:

  • 1η ενότητα: Υπολογιστική σκέψη, Physical Computing και STEAM (Computational thinking, επίλυση προβλημάτων, επιστημολογία STEAM, ο ρόλος του Art, σχεδίαση τεχνουργημάτων για ανάπτυξη υλικού κατά STEAM, πλατφόρμες και εργαλεία ανάπτυξης, ανάπτυξη διδακτικών σεναρίων, Engineering design process).
  • 2η ενότητα: STEAM με την πλατφόρμα MICROBIT (εισαγωγή, προγραμματισμός μέσω πλακιδίων, χρήση ενσωματωμένων πλακιδίων, υλοποίηση διδακτικών σεναρίων).
  • 3η ενότητα: STEAM με την πλατφόρμα ARDUINO UNO (βασικά ηλεκτρονικά κυκλώματα, εισαγωγή και προγραμματισμός πλατφόρμας Arduino UNO, Wiring C++, χρήση αισθητήρων και ενεργοποιητών, υλοποίηση διδακτικών σεναρίων).
  • 4η ενότητα: STEAM με την πλατφόρμα RASPBERRY pl (αρχιτεκτονική της πλατφόρμας, εισαγωγή στην Python, προγραμματισμός ελέγχου Ι/Ο με Python, υλοποίηση διδακτικών σεναρίων).

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ένα μικτό εκπαιδευτικό μοντέλο, που περιλαμβάνει διά ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως διδασκαλία. Οι συνολικά 50 ώρες του προγράμματος μπορούν να κατανεμηθούν σε 25 ώρες διδασκαλίας των θεωρητικών εξ αποστάσεως (διαδικτυακά) και 25 ώρες διδασκαλίας δια ζώσης στις αίθουσες του Πα.Δ.Α. Στο τέλος οι εκπαιδευόμενοι παραλαμβάνουν σχετική Βεβαίωση.

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να ενδιαφέρει είτε προσωπικά διάφορα Στελέχη είτε ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής, που θα χρηματοδοτήσουν την επιμόρφωση των Στελεχών τους για να προσφέρουν εκείνοι στη συνέχεια τις γνώσεις τους και να διδάξουν τα παιδιά της ενορίας.

Εάν ενδιαφέρεστε για το ανωτέρω πρόγραμμα, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε άμεσα με τη Γραμματεία του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας ή στο 2130184438 ή στο email [email protected].

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων