04/08/2023 04/08/2023 Με την χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού, πραγματοποιήθηκαν και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία, οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας. Αρχικά φιλοξενήθηκαν κορίτσια από τις 4 έως και τις 10 Ιουλίου 2023 με αρχηγό την κ. Δέσποινα Σιδηροπούλου και υπαρχηγό την κ. Αναστασία Λάιου. Έπειτα φιλοξενήθηκαν αγόρια Γυμνασίου – Λυκείου από 19 έως 25 Ιουλίου 2023...
04 Αυγούστου, 2023 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2023 - 21:38

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

Διαδώστε:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

Με την χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού, πραγματοποιήθηκαν και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία, οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Αρχικά φιλοξενήθηκαν κορίτσια από τις 4 έως και τις 10 Ιουλίου 2023 με αρχηγό την κ. Δέσποινα Σιδηροπούλου και υπαρχηγό την κ. Αναστασία Λάιου.

Έπειτα φιλοξενήθηκαν αγόρια Γυμνασίου – Λυκείου από 19 έως 25 Ιουλίου 2023 και αγόρια Δημοτικού από 26 έως 31 Ιουλίου με υπεύθυνο τον Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά και υπαρχηγό τον κ. Παναγιώτη Λιάνο.

Τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν και φέτος στις εγκαταστάσεις του Βογατσικού εντελώς δωρεάν, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την φύση και το βουνό, να αθληθούν παίζοντας ποδόσφαιρο σε 5X5 γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τοξοβολία και διάφορες άλλες αθλοπαιδιές. Έμαθαν να ζουν κοινοτικά μαζί με άλλα παιδιά σεβόμενοι ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Ο πρώτος και σημαντικότερος ρόλος όμως της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης, είναι να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στα διδάγματα και την ζωή της Ορθοδόξου Θεολογίας.

Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, ο οποίος προσπάθησε η φιλοξενία των παιδιών να πραγματοποιηθεί εντελώς δωρεάν.

Αυτό το τεράστιο έργο της Εκκλησίας δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχαν κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, «ο Σεβ. κ. Καλλίνικος ευχαριστεί για ακόμα μία φορά τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Πάνο Κεπαπτσόγλου για την παραχώρηση των Κατασκηνωτικών Εγκαταστάσεων αλλά και την προετοιμασία τους, προκειμένου να φιλοξενηθούν μικρά παιδιά και έφηβοι.

Θερμές ευχαριστίες στον υπεύθυνο Γραφείου Νεότητας Αρχιμ. Στέφανο Σχοινά για την διοργάνωση όλων των Κατασκηνωτικών περιόδων, στην αρχηγό κ. Δέσποινα Σιδηροπούλου, στην κ. Αναστασία Λάιου, στον κ. Παναγιώτη Λιάνο, στον π. Χρήστο Μεσημλέρη και στην πρεσβυτέρα κ. Αναστασία Γκοτζαμάνη, στα στελέχη, στον Γυμναστή κ. Ηλία Κυβεντίδη, στην κ. Καλλιόπη Μόσχου, στον Βασίλη Δημητράκη, στην κ. Κωνσταντίνα Δογάνη, στους κοινωνικούς λειτουργούς κ. Βασιλική Παπαναούμ και κ. Χρήστο Μουρατίδη και σε όλους όσους βοήθησαν για την εύρυθμη λειτουργία της Κατασκήνωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους κ. Δαμιανό Κεφαλά, κ. Πέτρο Γκοσλιόπουλο, κ. Θωμά Εύδο, κ. Κυριάκο Ραφαιλίδη, κ. Χρήστο Βέργο και κ. Παναγιώτη Γκίτσο για την προετοιμασία της Κατασκήνωσης.

Ευχαριστίες για τις δωρεές που παραχώρησαν στους κ. Κωνασταντίνος Κωστάρας κ. Απόστολος Βιτανιώτης κ. Αθηνά Γιοβανοπούλου κ. Νίκο Σερσέμη, στο αρτοποιείο Θεά Δήμητρα και στο αρτοποιείο Υφαντίδη.

Ευχαριστίες στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εθελόντριες μαγείρισσες οι οποίες φρόντιζαν καθημερινά ώστε οι κατασκηνωτές να τρώνε νόστιμα και υγιεινά, αλλά και τις ιατρούς, κ. Ελισάβετ Μάνου, κ. Βασιλεία Δημαρά, κ. Μάντζαρη Μαρία και τον νοσηλευτή κ. Γεώργιο Σμέρνο για την Ιατρική περίθαλψη».

Περιοσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

8-Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων