26/08/2022 26/08/2022 Ένα πενθήμερο αφιερώθηκε για τα στελέχη των κατασκηνωτικών περιόδων αλλά και φοιτητών, από 25 Αυγούστου έως και 29 Αυγούστου στο κατασκηνωτικό κέντρο της Κασσιόπης στην βόρεια Κέρκυρα. Οι ανακαινισμένες εκ βάθρων και ανανεωμένες κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων, δέχθηκαν τα στελέχη αλλά και ένα αρκετά μεγάλο κύκλο φοιτητών, αφενός μεν για...
26 Αυγούστου, 2022 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2022 - 15:13

Μετά-κατασκηνωτική περίοδος στελεχών και φοιτητών στην Ι.Mητρόπολη Κέρκυρας

Διαδώστε:
Μετά-κατασκηνωτική περίοδος στελεχών και φοιτητών στην Ι.Mητρόπολη Κέρκυρας

Ένα πενθήμερο αφιερώθηκε για τα στελέχη των κατασκηνωτικών περιόδων αλλά και φοιτητών, από 25 Αυγούστου έως και 29 Αυγούστου στο κατασκηνωτικό κέντρο της Κασσιόπης στην βόρεια Κέρκυρα.

Οι ανακαινισμένες εκ βάθρων και ανανεωμένες κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων, δέχθηκαν τα στελέχη αλλά και ένα αρκετά μεγάλο κύκλο φοιτητών, αφενός μεν για την πνευματική οικοδομή της κοινής κατασκηνωτικής ζωής των συμμετεχόντων και αφετέρου για να συμπροβληματιστούν και να κάνουν ένα απολογισμό για την πορεία όλων των κατασκηνωτικών περιόδων στις οποίες ήταν υπεύθυνοι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, από την πρώτη μέρα ήταν παρόν στα μέλη, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό της έναρξης ενώ στην συνέχεια τους ευχαρίστησε για την σπουδαία προσφορά τους και τους υπέμνησε ότι ο ίδιος ο Θεός τους έχει επιλέξει μεταξύ των πολλών νέων της κοινωνίας μας, για να τους αναθέσει αυτή την υψηλή διακονία.

Στο σημείο αυτό τους είπε τον λόγο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αυτόν τον οποίο είπε και στους μαθητές Του, ότι εσείς είστε το άλας της γης. «Υμείς εστέ το άλας της γης. Εάν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται; Εις ουδέν ισχυει έτι ει μη βληθήναι έξω και καταπατείσθαι υπό των ανθρώπων». Ακριβώς εξήγησε στα παιδιά αυτή τη φράση του Κυρίου μας, τις ιδιότητες του άλατος πόσο χρήσιμες είναι.

Επομένως είστε ευλογημένα παιδιά γιατί ο Θεός σας προορίζει για μεγάλα και υψηλά. Στην συνέχεια συζήτησαν δι’ ολίγων τα προβλήματα τα οποία απασχόλησαν τους ίδιους, αλλά και τους κατασκηνωτές και αυτή η συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου θα συνεχιστεί έως και την Κυριακή εσπέρας. Τέλος τους ευχήθηκε να έχουν δύναμη και φωτισμό στην διακονία τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων