20/02/2023 20/02/2023 Στο πλαίσιο των εκδρομών για τη γνωριμία με την ιστορία και τα μνημεία της Σαντορίνης, μικροί και μεγαλύτεροι επισκέφθηκαν χθες την “Παναγιά του Καλού” στο Ημεροβίγλι. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε αναφορά στην ιστορία του Ιερού Ναού, που χτίστηκε ακριβώς απέναντι από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κουλούμπου και ως αντιστάθμισμα στον “καιρό του Κακού”...
20 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2023 - 12:14

Μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν την “Παναγιά του Καλού” στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης

Διαδώστε:
Μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν την “Παναγιά του Καλού” στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης

Στο πλαίσιο των εκδρομών για τη γνωριμία με την ιστορία και τα μνημεία της Σαντορίνης, μικροί και μεγαλύτεροι επισκέφθηκαν χθες την “Παναγιά του Καλού” στο Ημεροβίγλι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε αναφορά στην ιστορία του Ιερού Ναού, που χτίστηκε ακριβώς απέναντι από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κουλούμπου και ως αντιστάθμισμα στον “καιρό του Κακού” (έκρηξη του Κουλούμπο το 1650 που προκάλεσε για μεγάλο διάστημα συνεχείς σεισμούς και βλαβερές αναθυμιάσεις από το ηφαίστειο).

Στη συνέχεια τελέστηκε Ιερά Παράκληση προς την Παναγία έτσι ώστε να είναι εκείνη που θα προστατεύει από τον κίνδυνο του σεισμού αλλά και από κάθε κίνδυνο και συμφορά το νησί.

Στην Παράκληση έψαλε η χορωδία των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας.

Στο τέλος της Παράκλησης μοιράστηκε “αποκριάτικο” κέρασμα σε όλους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων