22/08/2019 22/08/2019 Στα πλαίσια της κοινωνικής συναναστροφής και της πνευματικής επικοινωνίας των νέων, το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, τη Νεανική Σύναξη για το 2019, με κεντρικό θέμα της συζήτησης τον τίτλο «Να πάρει χρώμα και ζωή της μοναξιάς ο κήπος…». Επρόκειτο για μία...
22 Αυγούστου, 2019 - 13:19

«Να πάρει χρώμα και ζωή της μοναξιάς ο κήπος…»

Διαδώστε:
«Να πάρει χρώμα και ζωή της μοναξιάς ο κήπος…»

Στα πλαίσια της κοινωνικής συναναστροφής και της πνευματικής επικοινωνίας των νέων, το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, τη Νεανική Σύναξη για το 2019, με κεντρικό θέμα της συζήτησης τον τίτλο «Να πάρει χρώμα και ζωή της μοναξιάς ο κήπος…».
Επρόκειτο για μία πενθήμερη εκδρομή, που έλαβε χώρα στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης “Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ” στο νησί της Λευκάδας από τις 16 μέχρι και τις 20 Αυγούστου, στην οποία συμμετείχαν 60 νέοι και νέες, φοιτητές και φοιτήτριες στην πλειοψηφία, ηλικίας 17 έως 27 ετών. Η πρωτότυπη αυτή συνάντηση νέων περιελάμβανε κοινή λατρεία και προσευχή, γνωριμία με τον τόπο φιλοξενίας, τον πολιτισμό του και την τοπική νεολαία, συζητήσεις σε ολομέλεια ή κατά ομάδες και προσκυνηματικές εκδρομές.


Η αναχώρηση για την εκδρομή έγινε από την Αθήνα, το πρωί της Παρασκευής, στις 16 Αυγούστου. Την ημέρα της άφιξης τους στο νησί, οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να εισάγουν το θέμα της συνάντησής τους, να παίξουν ένα ομαδικό παιχνίδι με σκοπό την γνωριμία μεταξύ τους και, έπειτα, να επισκεφθούν για προσκύνημα την Ιερά Μονή Φανερωμένης.
Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο Νυδρί, με μπάνιο σε καταρράκτη αλλά και σε θάλασσα. Μετά την επιστροφή στις κατασκηνώσεις, ακολούθησε συζήτηση για το θέμα της συνάντησης, στην οποία οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις, τις απόψεις, αλλά και τους προβληματισμούς τους σχετικά με την έννοια της μοναξιάς και της αγάπης, ενώ αργότερα χόρεψαν και παρακολούθησαν ταινία.
Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, συμμετέχοντας στον εορτασμό για τη Σύναξη πάντων των εφόρων και προστατών της νήσου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ το δεξιό ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Ακολούθησε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο –προς τον οποίο εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας για τη φιλοξενία του- ενώ, στη συνέχεια, βόλτα στην πόλη της Λευκάδας. Η επιστροφή στις κατασκηνώσεις συνοδεύτηκε από συζήτηση για το θέμα, μεταξύ άλλων, του ορισμού των εννοιών της διακονίας και του εθελοντισμού. Το βράδυ ακολούθησε έξοδος με βόλτα στη πόλη της Λευκάδας.
Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλάμβανε πρωινό μπάνιο σε θάλασσα κοντά στο χωριό του Άγιου Νικήτα, συζήτηση στις κατασκηνώσεις για την εμπιστοσύνη προς τον Θεό και, τέλος, μουσικοχορευτικό γλέντι.


Την τελευταία ημέρα της εκδρομής, την Τρίτη, μετά την καθαριότητα του χώρου των κατασκηνώσεων, έγινε αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση βόλτα στη Ναύπακτο. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις της εκδρομής περιλαμβάνονταν η καθημερινή πρωινή και βραδινή προσευχή.
Με τους νέους και τις νέες εκδρομείς συνήχθησαν ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, ενώ συνοδός ιερέας του προγράμματος ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Κουτσούρης.
Έτσι η εκδρομή αυτή αποτέλεσε μία ξεχωριστή ψυχοσωματική εμπειρία, αφήνοντας θετικές αναμνήσεις σε όλους τους συντελεστές της

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων