03/12/2020 03/12/2020 Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη διαδικτυακή συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών-τριών, που συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α. Ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Διευθυντής του Κέντρου Νεότητας Ι. Μητρ. Λευκάδος και Ιθάκης, ανέπτυξε το θέμα: “Η Κατήχηση των Διακοπών: Κατασκήνωση στην...
03 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:21
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2020 - 10:23

“Να βιώσουν τα παιδιά μας τον Χριστό”

Διαδώστε:
“Να βιώσουν τα παιδιά μας τον Χριστό”

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη διαδικτυακή συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών-τριών, που συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Διευθυντής του Κέντρου Νεότητας Ι. Μητρ. Λευκάδος και Ιθάκης, ανέπτυξε το θέμα: “Η Κατήχηση των Διακοπών: Κατασκήνωση στην πόλη – Θεματικά πάρκα”.

Ξεκινώντας την εισήγησή του με τις προτάσεις για ένα σύγχρονο τρόπο Κατηχήσεως μέσω των προγραμμάτων “Πασχαλινή / Θερινή Κατασκήνωση στην πόλη”, δηλαδή ένα πλούσιο πρόγραμμα Δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών σε προστατευμένο περιβάλλον, συνέχισε με την παρουσίαση των καινοτόμων προγραμμάτων “Θεματικά πάρκα – Αφιερώματα σε εορτές της Ορθοδοξίας μας”. Οι προτάσεις του π. Ιωαννικίου συνεχίστηκαν με τα “Παιχνίδια πόλης”, τα “Escape rooms” (με εικονόλεξα, κώδικες αναγνώρισης από εκκλησιαστικές και εθνικές εορτές), αλλά και με πιο άμεσες και προσαρμοσμένες ιδέες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και απασχόληση, όπως είναι η δημιουργία ιστοσελίδων, οι διαδικτυακοί διαγωνισμοί, οι τηλεδιασκέψεις, η προβολή ταινιών ως αφορμή συζήτησης κ.ά.

Αφού απάντησε σε ερωτήματα των συμμετεχόντων, που αφορούσαν κυρίως στην πρακτική εφαρμογή των αντίστοιχων προγραμμάτων, ο π. Ιωαννίκιος πρόβαλλε στην οθόνη όλες αυτές τις βιντεοσκοπημένες δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης και πρότεινε στους συμμετέχοντες να τις προσαρμόσουν στις δικές τους ενοριακές συντροφιές, όπως αυτές προβάλλονται στον ιστότοπο: https://spiti.imli.gr.

Αξίζει να σημειωθεί η καίριας σημασίας επισήμανση του Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσιάνου, Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., πως όλες αυτές οι ενδιαφέρουσες δράσεις συμβάλλουν σημαντικά στο να βιώσουν τα παιδιά μας την Πίστη, να βιώσουν τον Χριστό!

Το νέο διαδικτυακό ραντεβού ορίστηκε συν Θεώ, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, για τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, όπου o Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας Ι.Α.Α. θα παρουσιάσει την: “Αγία Γραφή ως Κατηχητικό Βοήθημα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων