24/09/2019 24/09/2019 «Ο Ιερέας νεότητος ωφέλιμος στη σχολική κοινότητα» ήταν το θέμα της πρώτης για το νέο εκκλησιαστικό έτος Σύναξης των Ιερέων νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού, αφού προηγήθηκε η τέλεση της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού. Μετά την εισαγωγική παρουσίαση από τον...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2019 - 15:53

«Ο Ιερέας νεότητος ωφέλιμος στη σχολική κοινότητα»

Διαδώστε:
«Ο Ιερέας νεότητος ωφέλιμος στη σχολική κοινότητα»

«Ο Ιερέας νεότητος ωφέλιμος στη σχολική κοινότητα» ήταν το θέμα της πρώτης για το νέο εκκλησιαστικό έτος Σύναξης των Ιερέων νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού, αφού προηγήθηκε η τέλεση της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού.

Μετά την εισαγωγική παρουσίαση από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας π. Συμεών Βενετσιάνο, τρεις Κληρικοί της Ι. Αρχιεπισκοπής και ταυτόχρονα εν ενεργεία Εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Συγκεκριμένα μίλησαν ο Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Γανωτής (είναι Δάσκαλος σε Δημοτικό σχολείο), ο Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλιγέρης (Θεολόγος σε Γυμνάσιο) και ο Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Ανάγνου (Θεολόγος σε Λύκειο).

Παρευρέθηκε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος στην παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη διαρκούς επιμόρφωσης και καταρτισμού των Κληρικών που ασχολούνται με τον ευαίσθητο τομέα της ποιμαντικής της νεότητος, την ανάγκη συνεχούς καλλιέργειας της γνήσιας πνευματικότητας καθώς και τα αγαθά αποτελέσματα της προσωπικής επικοινωνίας του Ιερέα με τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής του, το Σύλλογο γονέων και τους μαθητές. Μετέφερε σε όλους τους Ιερείς τις θερμές πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για μια ευλογημένη και καρποφόρα ιεραποστολική χρονιά. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση των πολιτιστικών προγραμμάτων, που εφαρμόζει η ενορία Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού για τα σχολεία, από τον Ιερέα νεότητος Πρωτοπρ. π. Γεώργιο Χριστοδούλου. Προσφέρθηκε σε όλους κέρασμα από την ενορία και εποικοδομητικά βιβλία από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων