16/07/2022 16/07/2022 Τη δυνατότητα να γίνουν για λίγο παρατηρητές του σύμπαντος είχαν τα παιδιά των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας ο οποίες βρίσκονται στο Βογατσικό.  Συγκεκριμένα, πατήρ Χρήστος της Ι. Μ. Καστοριάς κάλεσε τον σύλλογο Ηλιακών και Πλανητικών Παρατηρητών και το ιδρυτικό μέλος του, κ. Γιώργο Τάτση, να οργανώσουν παρατήρηση του Ήλιου και της Σελήνης. Το πρωί...
16 Ιουλίου, 2022 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2022 - 14:24

Ο Ήλιος και η Σελήνη στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας

Διαδώστε:
Ο Ήλιος και η Σελήνη στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας

Τη δυνατότητα να γίνουν για λίγο παρατηρητές του σύμπαντος είχαν τα παιδιά των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας ο οποίες βρίσκονται στο Βογατσικό. 

Συγκεκριμένα, πατήρ Χρήστος της Ι. Μ. Καστοριάς κάλεσε τον σύλλογο Ηλιακών και Πλανητικών Παρατηρητών και το ιδρυτικό μέλος του, κ. Γιώργο Τάτση, να οργανώσουν παρατήρηση του Ήλιου και της Σελήνης.

Το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου, μέσα από ειδικά τηλεσκόπια τα παιδιά θαύμασαν τις κηλίδες και τα νήματα (εκρήξεις) στην επιφάνεια του Ήλιου.

Τη νύχτα της ίδιας ημέρας, παρακολούθησαν την Πανσέληνο από το μεγεθυντικό φακό του τηλεσκοπίου ενώ το μέλος του συλλόγου, ο κ. Μπατσέλας τους εξήγησε σημαντικά στοιχεία για την Σελήνη.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων