05/01/2022 05/01/2022 Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε κοπή Βασιλόπιτας για τούς φοιτητές της Μητροπόλεως Καστιορίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος συγκέντρωσε τούς φοιτητές της πόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό την Κυριακή 2 Ιανουαρίου τού νέου έτους 2022. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία τόσο να γνωρίσει προσωπικά τούς φοιτητές όσο και να απευθύνει...
05 Ιανουαρίου, 2022 - 9:14

Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος δίπλα στην καστοριανή νεολαία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος δίπλα στην καστοριανή νεολαία

Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε κοπή Βασιλόπιτας για τούς φοιτητές της Μητροπόλεως Καστιορίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος συγκέντρωσε τούς φοιτητές της πόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό την Κυριακή 2 Ιανουαρίου τού νέου έτους 2022. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία τόσο να γνωρίσει προσωπικά τούς φοιτητές όσο και να απευθύνει λόγο παιδαγωγικό.

Την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης έχοντας ως πρώτη μέριμνα της ποιμαντικής του δραστηριότητος τα παιδιά και την νεολαία, παραβρέθηκε στην κοπή της Βασιλόπιτας του κατηχητικού σχολείου τού Ιερού Μητροπολιτικού Ναού πόλεως Καστορίας. Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας, ο Μητροπολίτης μίλησε στα παιδιά του κατηχητικού ευχόμενος στα παιδιά καλή και ευλογημένη χρονιά παροτρύνοντάς τα να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα τού κατηχητικού σχολείου.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα παραβρέθηκε στην εκδήλωση πού πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των παιδιών των ιερέων της Μητροπόλεως. Αρχικά ο Μητροπολίτης μίλησε στα παιδιά λέγοντάς τους πως θα πρέπει να νιώθουν ευλογημένα πού αποτελούν μέλη ιερατικών οικογενειών, αλλά και πως θα πρέπει να κατανοήσουν το καθήκον τους απέναντι σε αυτή την μεγάλη ευλογία πού τούς χάρισε ο Θεός. Εν συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έψαλε μαζί με όλα τα παιδιά τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς, τούς μοίρασε δώρα καθώς και πιττάκια τα οποία προηγουμένως είχε ευλογήσει.

Με την ίδια επιμέλεια πραγματοποιήθηκε και σύναξη νέων στον Ιερό ναό Αγίων Πάντων όπως κάθε Δευτέρα. Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος απευθυνόμενος στους νέους της Μητροπόλεώς ερμήνευσε ένα κείμενο από τις επιστολές τού Μεγάλου Βασιλείου προς τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Υπογράμμισε την ουσία και την δύναμη της ησυχαστικής ζωής κατά τον Μέγα Βασίλειο. Στο τέλος της σύναξης ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα ευχόμενος το νέο έτος 2022 να είναι ευλογημένο και καρποφόρο πνευματικά μακριά από την πανδημία πού ταλανίζει την πατρίδα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων