30/03/2022 06/04/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου τέλεσε την Προηγιασμένη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, μαζί με τους Ιερείς π. Αναστάσιο Σεμερτζίδη, π. Πασχάλη Μουτζίκη, και τους Διακόνους π. Παύλο και π. Παντελεήμονα. Στον Ναό εκκλησιάσθηκαν το 2ο Γυμνάσιο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού....
30 Μαρτίου, 2022 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2022 - 0:00

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κοντά στους μαθητές του Άργους Ορεστικού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καστορίας κοντά στους μαθητές του Άργους Ορεστικού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου τέλεσε την Προηγιασμένη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, μαζί με τους Ιερείς π. Αναστάσιο Σεμερτζίδη, π. Πασχάλη Μουτζίκη, και τους Διακόνους π. Παύλο και π. Παντελεήμονα.

Στον Ναό εκκλησιάσθηκαν το 2ο Γυμνάσιο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για τα ονόματα του Χριστού, που είναι φως, αγάπη, ειρήνη, ζωή, υγεία, ταπείνωση, με προεκτάσεις στην διδασκαλία της Εκκλησίας μας για τον πόλεμο. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τα παιδιά να προσεύχονται για τα παιδιά που υποφέρουν και για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μετά την θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Επαγγελματικό Λύκειο Άργους Ορεστικού, προσκεκλημένος του Διευθυντού κ. Ιωάννης Λιβανίδης και των Εκπαιδευτικών, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ιερέας π. Γρηγόριος Τερζόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές, με αφορμή την δική του μαθητική ζωή και την παράλληλη εργασία του κοντά στον πατέρα του, και στην συνέχεια αναφέρθηκε σε θέματα που τα αφορούν, όπως την θεωρητική και πρακτική μάθηση, τις σχέσεις με τους συμμαθητές τους κλπ.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε από τον κ. Διευθυντή και τους Καθηγητές στα εργαστήρια του Σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την άριστη κατάσταση του Σχολείου και των εργαστηρίων, που βοηθούν στην καλύτερη μάθηση και κατάρτιση των μαθητών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων