03/02/2022 04/02/2022 Το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, ύστερα από πρό­σκληση της Διευθύντριας, κ. Δέσποινας Γεωργιά­δη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιε­ρό­θεος ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνα­νίας. Η πρόσκληση έγινε με την ευκαιρία του ότι ο Σεβασμιώτατος εφοίτησε στα «Παπαστράτεια Γυμνάσια» Αγρινίου, για να ομιλήσει στους μαθητές και τις...
03 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2022 - 0:00

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου

Το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, ύστερα από πρό­σκληση της Διευθύντριας, κ. Δέσποινας Γεωργιά­δη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιε­ρό­θεος ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνα­νίας.

Η πρόσκληση έγινε με την ευκαιρία του ότι ο Σεβασμιώτατος εφοίτησε στα «Παπαστράτεια Γυμνάσια» Αγρινίου, για να ομιλήσει στους μαθητές και τις μαθήτριες και να ευλογήσει τη Βασιλόπιτα για τους Καθηγητές. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου.

Την εκδήλωση προσεφώνησε ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο οποίος εξέ­φρασε τη χαρά του και την τιμή, που ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρο­πόλεως απεφοίτησε από το Γυμνάσιο αυτό, όπως και άλλα σημαίνοντα μέλη της Επιστήμης και της Κοινωνίας. Εν συνεχεία, η Διευθύντρια διάβασε ένα σύντομο βιογραφικό του Μητροπολίτου και τον παρακάλεσε να μιλήσει στους μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στον χώρο αυτόν που του θύμισε τα Γυμνασιακά του χρόνια, και αναφέρθηκε στην αξία της μελέτης με την οποία ο άνθρωπος αποκτά γνώσεις για να τον βοη­θήσουν στην ζωή του.

Έπειτα, έκανε λόγο για το ότι στην παράδοσή μας συνδέεται στενά η λατρεία στον Θεό με την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό, όπως φαίνεται στους Δελφούς, που στο ένα επίπεδο υπάρχει ο Ναός, στο άλλο το θέατρο και έπειτα το στάδιο. Επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει ενότητα μεταξύ αυτών για να προσφέρεται ολοκληρωμένη αγωγή, και μάλιστα κατά την Εκκλησία μας ο Θεός είναι αγάπη. Δυστυχώς, στις ημέρες μας γίνεται διάσπαση μεταξύ πίστεως στον Θεό, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Στην συνέχεια ομίλησε για το νόημα ζωής που απασχολεί τους νέους, την αγάπη που αναζητούν, και όλα αυτά πρέπει να αποκτώνται με σοβαρές προϋποθέσεις. Υποσχέθηκε ότι θα έλθη κάποια άλλη ημέρα, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας, για να συζητήσει με τους μαθητές για θέματα που τους απασχολούν.

Οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με εκδηλωτικό τρό­πο.

Ακολούθως, ευλόγησε την Βασιλόπιτα για τους Καθηγητές, και τους ομίλησε με συντομία για το ότι σήμερα ο εκπαιδευτικός πρέπει να γίνει δάσκαλος, να έχει αγάπη για τους μαθητές, αλλά να γνωρίζει και τα ποικίλα ιδεολογικά ρεύματα που επικρατούν, καθώς επίσης ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μετα­ξύ θεολογίας και επιστήμης.

Είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις τάξεις του Γυμνασίου, οι οποίες πέρα από κάποιες βελτιώσεις παραμένουν οι ίδιες, όπως ίδιο είναι και το επιβλητικό αυτό κτήριο, από το οποίο πέρασαν γενεές μαθητών που διέ­πρε­ψαν στην κοινωνία.

Ήταν όντως μια ευλογημένη από κάθε πλευρά επίσκεψη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων