16/02/2020 16/02/2020 Σήμερα, Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, τελέστηκε ειδική «παιδική» Λειτουργία στο ναό του Σωτήρος Χριστού χοροστατούντος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κυρίλλου. Στη λειτουργία συμμετείχαν μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων και των Ορθόδοξων Σχολείων της Μόσχας. Η παράδοση της Λειτουργίας αυτής καθιερώθηκε από τον ίδιο τον Προκαθήμενο 4 χρόνια πριν, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της...
16 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:06
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2020 - 16:04

Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος προεξήρχε στην «παιδική» Λειτουργία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος προεξήρχε στην «παιδική» Λειτουργία

Σήμερα, Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, τελέστηκε ειδική «παιδική» Λειτουργία στο ναό του Σωτήρος Χριστού χοροστατούντος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κυρίλλου.

Στη λειτουργία συμμετείχαν μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων και των Ορθόδοξων Σχολείων της Μόσχας. Η παράδοση της Λειτουργίας αυτής καθιερώθηκε από τον ίδιο τον Προκαθήμενο 4 χρόνια πριν, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επαρχίας της Μόσχας π. Αλέξανδρος Βόλκοφ.

Όπως τόνισε, πρωτίστως όλα τα παιδιά που προσκλήθηκαν στην Λειτουργία, προσεύχονται, όμως μερικοί θα βοηθήσουν στην τέλεση της ίδιας της Λειτουργίας στο Ιερό. Επίσης θα ψέλνει μια χορωδία από 300 μαθητές των παιδικών σχολών χορωδίας.

Η ηλικία των παιδιών κυμαίνεται από 8 έως 15-16 ετών.

«Είναι κατανοητό ότι υπάρχουν και πιο μικρά παιδιά στα σχολεία Κατηχητικού, αλλά για μωρά και βρέφη είναι δύσκολο να αντέξουν μια πολύωρη Λειτουργία, αν και βέβαια μπορούν να συμμετάσχουν, δεν υπάρχουν περιορισμοί», πρόσθεσε ο π. Αλέξανδρος.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτάει αυτή η λειτουργία λόγω της Υπαπαντής, επειδή «με αυτή την εορτή η Εκκλησία μας ενθυμίζει για την ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς ως χριστιανοί για την ανατροφή των παιδιών μας», είπε ο π. Αλεξάντρ και πρόσθεσε ότι στα παιδικά χρόνια θεμελιώνονται «βάσεις εκείνης της πίστης, την οποία μετέπειτα ο άνθρωπος πρέπει να περάσει από όλη τη ζωή του», συμπέρανε ο ιερέας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων