22/10/2019 22/10/2019 Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, ογδόντα παιδιά λυκείου, από τις Κατηχητικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, συνοδευόμενα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη τους κ. Γεώργιο, επισκέφθηκαν την Ι. Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. Συγκεκριμένα, αρχικά πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσας Ραψάνης. Μετά την δέηση στο καθολικό της Μονής, προσφώνησε τα παιδιά...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2019 - 16:17

Ογδόντα Νεολαίοι από την Ι.Μ. Κίτρους στην Ι.Μ. Λαρίσης

Διαδώστε:
Ογδόντα Νεολαίοι από την Ι.Μ. Κίτρους στην Ι.Μ. Λαρίσης

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, ογδόντα παιδιά λυκείου, από τις Κατηχητικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, συνοδευόμενα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη τους κ. Γεώργιο, επισκέφθηκαν την Ι. Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα, αρχικά πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσας Ραψάνης. Μετά την δέηση στο καθολικό της Μονής, προσφώνησε τα παιδιά η Καθηγουμένη γερόντισσα Μαρία, η οποία αναφέρθηκε στην πνευματική ζωή των νέων και την μαρτυρία της πίστεώς μας, στο σύγχρονο κόσμο.

Κατόπιν, οι νέοι επισκέφθηκαν τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, όπου προσκύνησαν τα Ιερά λείψανα του πολιούχου Αγίου των Λαρισαίων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, αφού πρώτα τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, διηγήθηκε την αναχώρηση των λειψάνων του Αγίου Αχχιλίου από την πόλη της Θεσσαλονίκης για τη Λάρισσα, η οποία πραγματοποιήθηκε το έτος 1981 και στην οποία είχε παραβρεθεί και ο ίδιος. Εν συνεχεία ο Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας καλοσώρισε τον Σεβασμιώτατο και τα παιδιά και αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ι. Ναού.

Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο κηποθέατρο της Λάρισας. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Λαρίσης, καλοσώρισε τον Μητροπολίτη Κίτρους και τους νέους, και προσέφερε σε όλους αναμνηστικά.
Και αυτή η εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας, εντάσσεται στα πλαίσια του ενδιαφέροντος της τοπικής Εκκλησίας για τους νέους, καθώς και για τη σύσφιγξη των μεταξύ τους σχέσεων και της πνευματικής αλληλοβοηθείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων