04/01/2021 04/01/2021 Ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, η εναρκτήριος «Εθνοσυνέλευση των Νέων», ως η πρώτη επετειακή εκδήλωση των διακοσίων εξήντα μίας (261) Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821 – 2021). Οι εκπρόσωποι της Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Θεοφάνης Σιμόπουλος, φοιτητής Πολιτικών Επιστημών και κ....
04 Ιανουαρίου, 2021 - 19:42
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2021 - 19:04

Οι εκπρόσωποι της Ι.Μ. Λαρίσης στην «Εθνοσυνέλευση των Νέων»

Διαδώστε:
Οι εκπρόσωποι της Ι.Μ. Λαρίσης στην «Εθνοσυνέλευση των Νέων»

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, η εναρκτήριος «Εθνοσυνέλευση των Νέων», ως η πρώτη επετειακή εκδήλωση των διακοσίων εξήντα μίας (261) Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821 – 2021).

Οι εκπρόσωποι της Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Θεοφάνης Σιμόπουλος, φοιτητής Πολιτικών Επιστημών και κ. Δανιήλ Τσιρέλης, φοιτητής Ιατρικής μαζί με τον εντεταλμένο κληρικό εκ μέρους του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεώς μας π. Βαρνάβα Χατζηϊωαννίδη, συμμετείχαν στην 5η διαδικτυακή ομάδα με έδρα το Μητροπολιτικό Κέντρο του Βόλου μαζί με τους εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, με θέμα: «Πως καθορίζονται οι σχέσεις Ορθόδοξης Εκκλησίας και Πολιτείας μέσα από το πρώτο ελληνικό συνταγματικό κείμενο της Επιδαύρου;».

Οι εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως ανέγνωσαν τις εισηγήσεις τους και έλαβαν ενεργό συμμετοχή στις ομάδες εργασίας που διεξήχθησαν υπό τον συντονισμό του π. Επιφανίου Οικονόμου, προκειμένου να καταρτιστούν τα πορίσματα.

 

 

Μέρος της συνεδριάσεως παρακολούθησε και ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος δέχθηκε στο τέλος τους νέους στο γραφείο του προς ενημέρωση των πορίσματα του συνεδρίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα δύο στελέχη της Μητροπόλεώς για την άξια εκπροσώπηση, ενώ με τη σειρά τους τα παιδιά ευχαρίστησαν τον κ. Ιερώνυμο για την ευκαιρία που τους έδωσε να συμμετάσχουν, να προβληματιστούν και να επικοινωνήσουν με νέους από όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 

Τον συντονισμό εκ μέρους της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου είχε ο Πρωτοσύγκελλος αυτής, π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ο και υπεύθυνος της Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Τόσο οι εισηγήσεις των εκπροσώπων της Μητροπόλεως, όσο και τα πορίσματα του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν συντόμως από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς Λαρίσης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων