31/01/2019 31/01/2019 Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, η Χριστιανική Φοιτητική Δράση Θεσσαλονίκης, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ορθοδόξων Φοιτητών, συμμετείχε στην ετήσια και καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης των Τριών Ιεραρχών προς τιμήν των Πανεπιστημιακών Διδασκάλων. Την εκδήλωση άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία των Φοιτητών, η οποία έψαλλε με ιδιαίτερη κατανυκτικότητα ψαλμούς και ύμνους αφιερωμένους στους Τρεις παμμέγιστους Διδασκάλους καθώς...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2019 - 16:34

Οι φοιτητές στο “Μακεδονία γη Ελληνική” και στο “Έλα Χριστέ μου” (βίντεο)

Διαδώστε:
Οι φοιτητές στο “Μακεδονία γη Ελληνική” και στο “Έλα Χριστέ μου” (βίντεο)

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, η Χριστιανική Φοιτητική Δράση Θεσσαλονίκης, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ορθοδόξων Φοιτητών, συμμετείχε στην ετήσια και καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης των Τριών Ιεραρχών προς τιμήν των Πανεπιστημιακών Διδασκάλων.

Την εκδήλωση άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία των Φοιτητών, η οποία έψαλλε με ιδιαίτερη κατανυκτικότητα ψαλμούς και ύμνους αφιερωμένους στους Τρεις παμμέγιστους Διδασκάλους καθώς και στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας που πλησιάζει.

 

 

Ακολούθησαν οι χορωδίες της ΧΦΔ και των υπολοίπων φοιτητικών ομάδων, που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση. Πολύ συγκινητική υπήρξε η επιλογή όλων των χορωδιών να αφιερώσουν ένα τραγούδι τους στην αγαπημένη Μακεδονία που αυτές τις μέρες δεινοπαθεί. Η κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ με παλμό και έντονο συναίσθημα καταχειροκρότησε τους φοιτητές, που μέσα στην σύγχρονη εποχή της άρνησης προσπαθούν να διαδίδουν στον χώρο του άθεου Πανεπιστημίου μια φωνή Χριστού και Ελλάδας.

Ο κύριος κορμός της εκδήλωσης, όμως, αποτέλεσε η ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου, π. Αθανασίου Γκίκα, με θέμα «ὡς σπινθῆρες ἐν καλάμῃ διαδραμοῦνται».

Ο ομιλητής, όντας καθηγητής της Θεολογικής σχολής, προσπάθησε να μας κοινωνήσει την σοφία των Τριών Ιεραρχών. Μέσα από την γλαφυρή περιγραφή της ζωής τους αλλά και την ανάλυση χωρίων από τα τεράστιας θεολογικής, φιλοσοφικής και φιλολογικής αξίας κείμενά τους. Τα διδάγματα που λάβαμε είναι πολλά! Τι να πρωτοσχολιάσει κάνεις; Την θεία φιλιά του Μ. Βασιλείου με τον Άγιο Γρηγόριο, το ανυπέρβλητο επιστημονικό ύψος των τριών πανεπιστημόνων, την υπομονή και την αυταπάρνηση του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, τον εκπληκτικό λόγο του που έρεε σαν χρυσός απ’ το θείο του στόμα; Όμως το μεγαλύτερο μάθημα που μπορεί να πάρει κανείς είναι το παράδειγμα τους. Η αγάπη τους για την επιστήμη μας διδάσκει για την δική μας ακαδημαϊκή πορεία, ενώ η πνευματική τους προκοπή, αποτελεί φωτεινό φάρο για όλη μας την ζωή!

Οι τρεις μεγάλοι Αστέρες της Εκκλησίας μας, ας γίνουν λαμπρό παράδειγμα στη ζωή μας!

Τα δύο τραγούδια “Μακεδονία γη Ελληνική” και “Έλα Χριστέ μου” που τραγούδησε η χορωδία στην γιορτή:

 

 

 

ΠΗΓΗ: xfd.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων