18/03/2019 18/03/2019 Η πρώτη μέρα της άνοιξης βρήκε τις φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών να απολαμβάνουν δύο ξεχωριστές πνευματικές εμπειρίες. Πρώτα έναν προσκυνηματικό περίπατο στην μαρτυρική Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πε­ντέλης και έπειτα την επίσκεψη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πεντέ­λη. Αρχικά, ξεκίνησαν το προσκύνημά τους στο Μοναστήρι. Η χαρά ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον για...
18 Μαρτίου, 2019 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2019 - 16:23

Οι φοιτήτριες της ΧΦΔ μέτρησαν τα άστρα (φώτο)

Διαδώστε:
Οι φοιτήτριες της ΧΦΔ μέτρησαν τα άστρα (φώτο)

Η πρώτη μέρα της άνοιξης βρήκε τις φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών να απολαμβάνουν δύο ξεχωριστές πνευματικές εμπειρίες. Πρώτα έναν προσκυνηματικό περίπατο στην μαρτυρική Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πε­ντέλης και έπειτα την επίσκεψη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πεντέ­λη.

Αρχικά, ξεκίνησαν το προσκύνημά τους στο Μοναστήρι. Η χαρά ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον για τα ιστορικά στοιχεία του μοναστηριού υπήρξε αμείωτο. Η ιστορία της Μονής σφραγίζεται ανεξίτηλα με το ιερό αίμα των μοναχών της που θυσίασαν τη ζωή τους για τον Θεό. Σχεδόν σε όλα τα σημεία του δαπέδου βρέθηκαν τα λείψανα Αγίων που ανέβλυζαν άρρητη ευωδία. Σήμερα αυτά τα Άγια λείψανα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο που έχει οικοδομηθεί και διαμορφωθεί δίπλα από το Καθολικό. Κατόπιν, προχώρησαν στο Αρχονταρίκι, όπου οι μοναχές προσέφεραν το καθιερωμένο κέρασμα, έψαλλαν γλυκύτατους ψαλμούς και η Σεβαστή Γερόντισσα απηύθυνε λόγο Θεού. Έτσι, οι φοιτήτριες αποχαιρέτησαν τον μαρτυρικό και άγιο τόπο, παίρνοντας μαζί τους τη Χάρη και το παράδειγμα των αγίων ομολογητών.

 

 

 

Στην συνέχεια, κατευθυνθήκαν προς το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης. Η θέα της νυχτερινής Αθήνας ήταν απερίγραπτη και δύσκολα μπορούσε να την αποτυπώσει ο φωτογραφικός φακός. Εκεί είχαν την ιδιαίτερη ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη του κ. Κανάρη Τσίγκανου, Καθηγητή Φυσικής και Αστροφυσικής στο ΕΚΠΑ.

Ο κ. Τσίγκανος αναφέρθηκε στο πλανητικό σύστημα, στο σύμπαν και στις ανθρώπινες ανακαλύψεις. Ακολούθησαν ερωτήσεις και ένας γόνιμος διάλογος για το σύμπαν είχε αρχίσει! Έπειτα, μπόρεσαν και πρακτικά, με την βοήθεια των ειδικών, να ξεναγηθούν στους αστερισμούς που δέσποζαν στο στερέωμα εκείνη τη βραδιά. Το αποκορύφωμα ήταν η δυνατότητα που είχαν να παρατηρήσουν την καρδιά του νεφελώματος του Ωρίωνα, μέσα από το ειδικό τηλεσκόπιο Newall.

 

 

 

Ν.Ζ.

Φοιτήτρια Χ.Φ.Δ. Αθηνών

Εκ του ιστοτόπου της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων