22/04/2020 22/04/2020 Η Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω από την πρώτη στιγμή της σύστασής της, μαζί με όλα τα ζωτικής σημασίας έργα στην Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, στηρίζει και τον τομέα της εκπαίδευσης, με την ταπεινή σκέψη ότι τα μικρά παιδιά αποτελούν το μέλλον της Τανζανίας αλλά και όλου του κόσμου. Έτσι, πολλοί νέοι...
22 Απριλίου, 2020 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2020 - 13:22

Οι νέοι “Ιεραπόστολοι” της Επισκοπής Αρούσας

Διαδώστε:
Οι νέοι “Ιεραπόστολοι” της Επισκοπής Αρούσας

Η Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω από την πρώτη στιγμή της σύστασής της, μαζί με όλα τα ζωτικής σημασίας έργα στην Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, στηρίζει και τον τομέα της εκπαίδευσης, με την ταπεινή σκέψη ότι τα μικρά παιδιά αποτελούν το μέλλον της Τανζανίας αλλά και όλου του κόσμου.

Έτσι, πολλοί νέοι στη μακρινή Τανζανία ενισχύθηκαν οικονομικά για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, διότι στην Τανζανία η εκπαίδευση από τις μικρές ακόμη τάξεις του δημοτικού είναι επί πληρωμή. Πολλά από τα παιδιά που εικονίζονται στη φωτογραφία βαφτίστηκαν από τον ίδιο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο, κατά την περίοδο που διακονούσε την Ιεραποστολή στην Τανζανία ως Ιερομόναχος.

Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν μέσα στην Εκκλησία, σπούδασαν με τη στήριξη του Θεοφιλεστάτου και σήμερα, μην ξεχνώντας τον ευεργέτη και πνευματικό τους πατέρα, διακονούν στο Ιεραποστολικό Κέντρο της Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας στο Κινταμάλι. Είναι καθημερινοί συμπαραστάτες και βοηθοί του Θεοφιλεστάτου.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα επιθυμούν να γίνουν ιερείς και γι’αυτό ο Θεοφιλέστατος μεριμνά για την κατάρτισή τους, αποστέλλοντας μέχρι στιγμής τέσσερεις νέους από την Τανζανία στην έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προκειμένου να σπουδάσουν στην Πατριαρχική Σχολή, να διδαχθούν τη λατρευτική παράδοση της Εκκλησίας μας και να μάθουν ελληνικά.

Ένας από αυτούς είναι και ο Σαμψών, ο οποίος εικονίζεται στη φωτογραφία μαζί με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο. Αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της Ιεραποστολής στην Κεντρική Τανζανία! Ας στηρίξουμε όλοι μας και αυτή την προσπάθεια του Θεοφιλεστάτου π. Αγαθονίκου, να μορφώσει ακαδημαϊκά και πνευματικά τους νέους της Επισκοπής!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων