16/06/2020 16/06/2020 Η άρση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόσθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επέτρεψε την ολοκλήρωση των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που διοργάνωσε και την φετινή χρονιά η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς. Τα Σεμινάρια, που διοργανώθηκαν για 6η συνεχή χρονιά, ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, με στόχο να ολοκληρωθούν στις 13 Μαρτίου.Όμως,...
16 Ιουνίου, 2020 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2020 - 15:08

Ολοκληρώθηκαν τα 5 Σεμινάρια στην Ευαγγελίστρια Πειραιά

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκαν τα 5 Σεμινάρια στην Ευαγγελίστρια Πειραιά

Η άρση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόσθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επέτρεψε την ολοκλήρωση των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που διοργάνωσε και την φετινή χρονιά η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς.

Τα Σεμινάρια, που διοργανώθηκαν για 6η συνεχή χρονιά, ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, με στόχο να ολοκληρωθούν στις 13 Μαρτίου.Όμως, η ανάγκη λήψης περιοριστικών μέτρων, για την προστασία της υγείας των πολιτών και την αποφυγή του συνωστισμού, διέκοψε τη λειτουργία των Σεμιναρίων, μία εβδομάδα μόλις, πριν την ολοκλήρωση τους.
Η σταδιακή επαναφορά στην ομαλότητα, έδωσε την δυνατότητα πραγματοποίησης της τελευταίας συνάντησης και της επίδοσης των σχετικών Βεβαιώσεων Παρακολούθησης, σε όσους πληρούσαν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τη συνέπεια συμμετοχής τους.
Να σημειώσουμε, ότι οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Ιερού Ναού και όχι στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, ώστε να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας και οι αποστάσεις μεταξύ των παρισταμένων.

Σεμινάριο Ιστορίας

• Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Γνωριμίας με την Ιστορία του τόπου μας, με τον τίτλο «Ανιχνεύοντας προσωπικότητες της ιστορίας μας», που είχε ως εισηγήτρια την κα Αρχοντία Παπαδοπούλου, Ιστορικό, Φιλόλογο και πρ. Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην τελευταία συνάντηση η κα Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στους μεγάλους ευεργέτες της πόλης του Πειραιά, Νικήτα και Τζένη Τζαννή, Ιωάννη και Μαριγώ Χατζηκυριακού και Άγγελο Σπ. Μεταξά.
Η παρουσίαση περιελάμβανε εκτενή στοιχεία από τον βίο τους και την προσφορά τους, που σημάδεψε την ιστορία του Πειραιά.
Στο σεμινάριο Βεβαίωση έλαβαν 96 συμμετέχοντες.

Σεμινάριο Εκκλησιαστικής Γλωσσομάθειας 

• Ολοκληρώθηκε και το Σεμινάριο Εκκλησιαστικής Γλωσσομάθειας, με θέμα «Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου» και διδάσκοντα τον Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο, Θεολόγο και Φιλόλογο.
Στην συνάντηση, εξετάστηκε η «κατηγορηματική μετοχή», και η περίφρασή της στην εκκλησιαστική γλώσσα, αξιοποιώντας κείμενα της Αγίας Γραφής και της θείας λατρείας.
Βεβαίωση έλαβαν 61 συμμετέχοντες.

Σεμινάριο Κατήχησης

• Στην τελευταία συνάντηση του Σεμιναρίου Ορθόδοξης Κατήχησης, που αναφέρεται σε Θέματα Πατερικής Θεολογίας, με διδάσκοντα τον Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο, Θεολόγο και Ιεροκήρυκα η θεματολογία επικεντρώθηκε στην αλήθεια της Ανάστασης του Χριστού και την καθοριστική σημασία της, για την ζωή της Εκκλησίας και των πιστών.
Βεβαίωση έλαβαν 121 συμμετέχοντες.

Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας

• Στο Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας με θέμα «Η σύνδεση του σύγχρονου θεάτρου, στην αναμόρφωση των ανθρώπινων χαρακτήρων» με διδάσκοντα τον Ηθοποιό και Σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Κοντοδήμο, ήταν αφιερωμένη στην συμβολή του θεάτρου στην αναδόμηση των ανθρώπινων χαρακτήρων.
Βεβαίωση έλαβαν 55 συμμετέχοντες.

Σεμινάριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Διακυβέρνηση»

• Τέλος ολοκληρώθηκε το εξειδικευμένο Σεμινάριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Διακυβέρνηση», με βασική εισηγήτρια την κα Αθηνά Τοκατλίδου (Ph.D. in Artificial Intelligence), και με την συμβολή των κ. κ. Ισίδωρου Παχουνδάκη και Ευστρατίου Σπύρου ( Maritime Action St. Thomas Polytechnic – OMSGSA).
Στην τελευταία συνάντηση οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μιας διαδικτυακής παρουσίασης για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης από τον Καθ. Μιχάλη Μπλέτσα, διευθυντή Πληροφορικής στο ΜΙΤ Media Lab.
Αναδείχθηκε η ανάγκη ενημέρωσης και σωστής πληροφόρησης σχετικά με αυτό το σπουδαίο τεχνολογικό εργαλείο, και οι πολύπλευρες δυνατότητές του
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και πληροφόρησης για το σύγχρονο γίγνεσθαι σε ένα από τα κορυφαία κέντρα έρευνας και εφαρμογών παγκοσμίως, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT).

Η επικοινωνία μαζί του μετά από 2 ώρες έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες του ακροατηρίου και της διοργάνωσης στον καθηγητή, για τον χρόνο του, την εξαιρετική επικοινωνία και την πλούσια και πυκνή κατάθεση γνώσεων.
Στο τέλος της συναντήσεως δόθηκαν οι Βεβαιώσεις Παρακολούθησης στους 18 συμμετέχοντες στο Σεμινάριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων