31/08/2022 29/09/2022 Ολοκληρώθηκε η θερινή κατασκήνωση θηλέων της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, που διήρκησε από τις 26 μέχρι τις 30 Αυγούστου 2022, και πραγματοποιήθηκε στους κατασκηνωτικούς χώρους «Μεγάλου Βασιλείου» στις Πλάτρες. Το γενικό θέμα της κατασκήνωσης ήταν η «Ειρήνη» και το σύνθημα της κατασκήνωσης ήταν «Ειρήνη ημίν», δηλαδή «ειρήνη σε μας». Το επιτελείο της κατασκήνωσης προσπάθησε...
31 Αυγούστου, 2022 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2022 - 3:09

Ολοκληρώθηκε η κατασκήνωση θηλέων Ι. Μητρόπολης Ταμασού

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η κατασκήνωση θηλέων Ι. Μητρόπολης Ταμασού

Ολοκληρώθηκε η θερινή κατασκήνωση θηλέων της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, που διήρκησε από τις 26 μέχρι τις 30 Αυγούστου 2022, και πραγματοποιήθηκε στους κατασκηνωτικούς χώρους «Μεγάλου Βασιλείου» στις Πλάτρες. Το γενικό θέμα της κατασκήνωσης ήταν η «Ειρήνη» και το σύνθημα της κατασκήνωσης ήταν «Ειρήνη ημίν», δηλαδή «ειρήνη σε μας».

Το επιτελείο της κατασκήνωσης προσπάθησε να μεταφέρει στα παιδιά το πολύτιμο αίσθημα και αγαθό της ειρήνης που πρέπει να διακατέχει τον κάθε χριστιανό και το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν με ειρήνη στον κόσμο.

Οι ομάδες ήταν χωρισμένες και αφιερωμένες σε τέσσερεις βασικές αρετές ενός ειρηνικού ανθρώπου. Αυτές οι αρετές είναι η υπακοή, η ταπείνωση, η αγάπη και η διάκριση.

Έλαβαν μέρος 50 παιδιά της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, από 10 μέχρι 17 ετών.

Το βασικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλάμβανε πρωινό ξύπνημα με εωθινή προσευχή, αγιογραφικό ανάγνωσμα, έπαρση σημαίας, πρόγευμα, καθαριότητες, γεύμα, μεσημβρινή ανάπαυση, πρόδειπνο, ομιλία σχετικά με το θέμα της κατασκήνωσης, υποστολή σημαίας, το δείπνο και απόδειπνο-βραδινή προσευχή.

Στις ενδιάμεσες ώρες το πρόγραμμα διανθιζόταν με περίπατο, θρησκευτική ταινία, διάφορους διαγωνισμούς και δραστηριότητες όπως τα τραγούδια, τα σκετσακια, οι χειροτεχνίες, τα ομαδικά παιχνίδια και επιτραπέζια παιχνίδια.

Στον ελεύθερο χρόνο τους οι κατασκηνώτριες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνδεθούν και να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας και αγάπης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στο χωριό Πλάτρες και εκδρομή στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Μέσα ποταμό.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία της Δρ Ελεονώρας Παπαλεοντίου με τίτλο «Φιλία και Αγάπη». Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των κοριτσιών στη συζήτηση που ακολούθησε με την ομιλήτρια.

Επίσης την κατασκήνωση επισκέφθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και συνομίλησε μαζί τους, κοινώνησε τις ανησυχίες και τις σκέψεις τους και τους μοίρασε τα ενθύμια της κατασκήνωσης.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή και επιτυχία της φετινής μας κατασκήνωσης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων