27/08/2020 27/08/2020 Με τη Χάρη του Θεού φτάσαμε σήμερα, 20 Αυγούστου 2020, στο τέλος των μαθημάτων του 5ου θερινού μας Σχολείου. Ένα τόλμημα, για πέμπτη φορά φέτος, μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τέτοιες πρωτόγνωρες συνθήκες λόγῳ πανδημίας, που νομίζουμε ότι πολλά καλά έδωσε στα παιδιά μας. Ας κάνουμε μαζί έναν σύντομο απολογισμό! Γράφτηκαν φέτος συνολικά 30 παιδιά,...
27 Αυγούστου, 2020 - 21:37
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2020 - 21:45

Ολοκληρώθηκε το 5ο Θερινό Σχολείο Πυλών Καρπάθου

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε το 5ο Θερινό Σχολείο Πυλών Καρπάθου

Με τη Χάρη του Θεού φτάσαμε σήμερα, 20 Αυγούστου 2020, στο τέλος των μαθημάτων του 5ου θερινού μας Σχολείου. Ένα τόλμημα, για πέμπτη φορά φέτος, μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τέτοιες πρωτόγνωρες συνθήκες λόγῳ πανδημίας, που νομίζουμε ότι πολλά καλά έδωσε στα παιδιά μας. Ας κάνουμε μαζί έναν σύντομο απολογισμό!

Γράφτηκαν φέτος συνολικά 30 παιδιά, λιγότερα λόγω της πανδημίας, από το Απέρι, την Αρκάσα, την Βωλάδα, το Όθος, τα Πηγάδια και τις Πυλές, ηλικίας νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου. Παρακολούθησαν για τέσσερις εβδομάδες, από 28 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 2020, από τρεις φορές την εβδομάδα, όλα τα μαθήματα!

Διδάχθηκαν τα παρακάτω μαθήματα από τους διδάσκοντες, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, που ήρθαν ειδικά για το Σχολείο μας και πρώην μαθητές και απόφοιτους του μονοθέσιου Σχολείου μας και σήμερα νέους και φοιτητές :

1. «Μύθοι του Αισώπου, Ο ψεύτης βοσκός», από την κ.Μαρία Μαστρολέων, Δασκάλα, Πτυχιούχο του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

2. «Γλωσσικά παιχνίδια», «Ξέρεις τους κανόνες;», «Στρώνουμε ένα τραπέζι», από την κ.Τριάδα Μανέτα, Δασκάλα, Πτυχιούχο του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και με μεταπτυχιακό σε εξέλιξη.

3. «Μαθηματικοί γρίφοι και παιχνίδια», από τον κ.Μιχάλη Φράγκο, πτυχιούχο του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακό φοιτητή Μαθηματικών ΕΑΠ.

4. «Μαθηματικοί γρίφοι, κρυπτογράφηση, αποκρυπτογράφηση», από τον κ.Κωνσταντίνο Μπραζίτικο, Πτυχιούχο Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακό στα Υπολογιστικά Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Εδιμβούργο, Σκωτία και με διδακτορικό στην Κρυπτογραφία.

5. «Γνωριμία με τον Αίσωπο: Ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης», με την κ.Κλεοπάτρα Αποστολοπούλου, Πτυχιούχο Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.

6. «Συχνά λάθη στην εκφορά του προφορικού λόγου», με την δ.Σοφία Φούντα, Δασκάλα, Πτυχιούχο του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου.

7. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το καλό και το κακό, το φως και το σκοτάδι» από την κ.Βαρβάρα Κουκουτσέλου, Δικηγόρο, Πτυχιούχο Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

8. «Μαθήματα εθνικής αυτογνωσίας – 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821» από την κ. Γιώτα Κουκουτσέλου, Φιλόλογο -Θεολόγο Καθηγήτρια, πτυχιούχο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στη Βυζαντινή Ιστορία.

9. «Παραδοσιακοί χοροί» από την κ.Ανθή Σταυριανοπούλου, πτυχιούχο του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

10. «Μουσικοκινητική, θεατρικό και βιωματικό παιχνίδι», «Γνωριμία με το σαξόφωνο» «Τα ζώα του δάσους», από την δ.Άννα Στέλλα, Νηπιαγωγό, Πτυχιούχο Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και ειδίκευση στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα ORFF.

11. «Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών», από την δ. Σαραντία Χατζοπούλου, Φοιτήτρια Μαιευτικής.

12. «Αθλητική παιδεία», από τον κ.Ραφαήλ Μανέτα, Φυσικοθεραπευτή και Ναυαγοσώστη.

13. «Μαθαίνω την πίστη μου», «Διαχειρίζομαι το θυμό μου», «Μύθοι του Αισώπου: Ο λαγός και η χελώνα, Η αλεπού κι ο κόρακας», «Γνωριμία με τον Καραγκιόζη», από τον π.Καλλίνικο Μαυρολέοντα, συνταξ. Δάσκαλο, πτυχιούχο της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ελπίζουμε να έμειναν ευχαριστημένα και τα παιδιά μας κι εσείς! Εμείς θα κάνουμε και πάλι τον απολογισμό μας, θα εκτιμήσουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και θα δεχθούμε τις δικές σας, γιατί πιστεύουμε πολύ σ’αυτήν την ιδέα!

Ήταν πολύ σημαντική εμπειρία και για τους εκπαιδευτικούς και για τα παιδιά μας, μια ξεχωριστή ευκαιρία ν’ακούσουν, να μάθουν και να ζήσουν κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι μαθαίνουν στο Σχολείο τους κι όλ’ αυτά μέσα στο κατακαλόκαιρο! Με χαρά θα περιμένουμε και τις δικές σας παρατηρήσεις!

Ευχαριστούμε όλους σας για το ενδιαφέρον σας για τα παιδιά σας, την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, τα κεράσματα που μας προσφέρατε, τη συνέχιση του πνευματικού και εκπαιδευτικού του ρόλου του Σχολείου μας στη μικρή κοινωνία του νησιού μας!

Ευχαριστώ πολύ ιδιαιτέρως όλους τους Εκπαιδευτικούς, τους Δασκάλους και τις Δασκάλες και τους πρώην μαθητές μου, για την πολύτιμη και καθοριστική συμμετοχή τους στη λειτουργία αυτού του Σχολείου! Χωρίς εκείνους, χωρίς τα παιδιά μας, χωρίς εσάς, δε θα μπορούσε να γίνει τίποτε!

Πολλές ευχαριστίες και στους βοηθούς μας, στα παιδιά μας, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου του χωριού μας, Ελένη, Μαρία και Ειρήνη Μαστρολέων, Μαρία Κωνσταντινίδη, Γεωργία Πρωτόπαπα, Καλλιόπη Πέρου, Πόπη Αλεξιάδη, Μαρία Μπέλεση και Στέφανο, Πορφύριο και Βαρβάρα Κωττάκη, από τον Ωρωπό Αττικής, για την πολύτιμη συμπαράσταση και αποτελεσματική βοήθειά τους!

Ας μας έχει ο Θεός καλά, να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα και το επόμενο θερινό Σχολείο του 2021! Καλό υπόλοιπο Καλοκαίρι! Καλή πρόοδο στα παιδιά μας! Ο Θεός να ευλογεί τη ζωή και τα έργα όλων μας!

Πηγή: π. Καλλίνικος Μαυρολέων – www.karpathiakanea.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων