02/11/2019 02/11/2019 Παραμονή της εορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, η Χριστιανική Φοιτητική Δράση συμμετείχε στη λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου και των χαριτόβρυτων λειψάνων του. Στη φετινή λιτανεία προπορευόταν η ιερή εικόνα της Παναγίας της Σουμελά, της Παναγίας των Ελλήνων του Πόντου από την ομώνυμη Ιερά Μονή του όρους Βερμίου. Οι φοιτήτριες ακολούθησαν ευλαβικά τη λιτανευτική...
02 Νοεμβρίου, 2019 - 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2019 - 22:16

Ως άλλες ευλαβικές λαμπάδες για τον Μεγαλομάρτυρα της πόλεως

Διαδώστε:
Ως άλλες ευλαβικές λαμπάδες για τον Μεγαλομάρτυρα της πόλεως

Παραμονή της εορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, η Χριστιανική Φοιτητική Δράση συμμετείχε στη λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου και των χαριτόβρυτων λειψάνων του. Στη φετινή λιτανεία προπορευόταν η ιερή εικόνα της Παναγίας της Σουμελά, της Παναγίας των Ελλήνων του Πόντου από την ομώνυμη Ιερά Μονή του όρους Βερμίου.

Οι φοιτήτριες ακολούθησαν ευλαβικά τη λιτανευτική πομπή, ως άλλες ευλαβικές λαμπάδες, μαζί με το συγκεντρωμένο πλήθος του λαού.

«Εὐφραίνου ἐν Κυρίῳ πόλις Θεσσαλονίκη, ἀγάλλου καὶ χόρευε, πίστει λαμπροφοροῦσα, Δημήτριον τὸν πανένδοξον ἀθλητήν, καὶ Μάρτυρα τῆς ἀληθείας, ἐν κόλποις κατέχουσα ὡς θησαυρόν, ἀπόλαβε τῶν θαυμάτων τὰς ἰάσεις καθορῶσα, καὶ βλέπε καταράσσοντα τῶν Βαρβάρων τὰ θράση, καὶ εὐχαρίστως τῷ Σωτῆρι ἀνάκραξον· Κύριε δόξα σοι».

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων