22/11/2023 22/11/2023 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση ποδηλατικής παιδείας με τίτλο «Ποδηλατώ με ασφάλεια» που διοργάνωσαν το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και η Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας. Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης και την παρακολούθησαν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και...
22 Νοεμβρίου, 2023 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 9:11

Παρουσίαση ποδηλατικής παιδείας από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και την Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας

Διαδώστε:
Παρουσίαση ποδηλατικής παιδείας από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και την Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση ποδηλατικής παιδείας με τίτλο «Ποδηλατώ με ασφάλεια» που διοργάνωσαν το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και η Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας.

Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης και την παρακολούθησαν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, μέλη των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για τη σημασία γενικότερα της χρήσης ποδηλάτου, ως μέσου που αφορά στην ίδια τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη.

Στα παιδιά έγινε αναφορά των σημαντικών κανόνων του Κ.Ο.Κ. που αφορούν το ποδήλατο, δόθηκαν οδηγίες για την ασφαλή μετακίνηση μέσα στην πόλη και στο τέλος ακολούθησε συζήτηση για τα οφέλη από την ποδηλασία για την υγεία και το περιβάλλον.

Τα μέλη της Ποδηλατικής Από-δρασης Πιερίας αναφέρθηκαν στο ίδιο το ποδήλατο: ως ιστορία, ως άποψη, ως χρήση, αλλά και για τη σημασία του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του τρόπου κίνησης στην πόλη, των ορθών πρακτικών οδήγησης.

Παράλληλα οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δουν και μέσω διαφανειών συγκεκριμένα σημαντικά στοιχεία για το ποδήλατο.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς θα συνεχίσουν αυτές τις στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και άλλων Ενοριών πάνω σε διάφορα θέματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων