10/12/2021 10/12/2021 Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: «Προστατεύοντας και Δημιουργώντας… (σ)τον κόσμο» παρακολούθησαν οι μαθητές του Εκπαιδευτηρίου Θεοδωρόπουλου (Δ΄ Τάξη Δημοτικού) κατά την επίσκεψή τους στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου. Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιδρύματος και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας – Παραρτήματος της ΟΑΚ, Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος...
10 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2021 - 13:06

Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: «Προστατεύοντας και Δημιουργώντας… (σ)τον κόσμο» παρακολούθησαν οι μαθητές του Εκπαιδευτηρίου Θεοδωρόπουλου (Δ΄ Τάξη Δημοτικού) κατά την επίσκεψή τους στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιδρύματος και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας – Παραρτήματος της ΟΑΚ, Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος αφού πρώτα εισήγαγε τα παιδιά στο έργο του Ιδρύματος ως Συνεδριακό και Ερευνητικό Κέντρο, στη συνέχεια συζήτησε μαζί τους για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα καλντερίμια του Ιδρύματος, έχοντας ως ζητούμενο την εσωτερική αναζήτηση του νοήματος της κοινωνίας των προσώπων, όπως το εκλαμβάνει ο καθένας προσωπικά, βάσει των ερεθισμάτων που προκαλούν τα ψηφιδωτά από τη Χριστιανική Παράδοση, που υπάρχουν σε όλο το μήκος του μονοπατιού, σε συνδυασμό με την ομορφιά της φύσης και της θέας του Κρητικού Πελάγους.

Η εκπαιδευτική περιήγηση των μαθητών συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων – Herbarium Jacques Zaffran της ΟΑΚ, όπου ο κ. Καλογεράκης συζήτησε με τα παιδιά για τα βότανα, τις ιδιότητές τους για την υγεία, τη μοναδικότητα των ενδημικών ειδών της Κρήτης και τη σημασία της διαφύλαξής τους.

Τέλος, τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μοντέλο (υπό κλίμακα) ηλιακού ελικοπτέρου που διαθέτει η ΟΑΚ και κινεί τον έλικά του με φωτοβολταϊκό πάνελ, χωρίς τη χρήση εξωτερικής πηγής ενέργειας, ως εισαγωγή στις ήπιες μορφές ενέργειας, ως πρώτο βήμα για την ενεργειακή μετάβαση, για μία κοινωνία κλιματικά ουδέτερη, που στηρίζεται στις αρχές της αειφορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων